Acest lucru este explicat de Aritz Antolín, arhitect și designer, care consideră că sufrageria este o încăpere care tinde să stagneze în ceea ce privește decorarea de-a lungul timpului. "Există multe modalități de a renova sufrageria și de a-i da o notă mai personală fără a fi nevoie să investești prea mulți bani", adaugă expertul.

Pentru toți cei care vor să dea un nou aspect acestei încăperi din casă, dar nu știu cum să o facă, Aritz dezvăluie cele patru trucuri simple pentru a transforma orice sufragerie într-un loc confortabil, unic și elegant, fără prea mult efort.

Joacă-te cu scaunele dining

Unul dintre sfaturile arhitectului pentru a da o schimbare remarcabilă sufrageriei este de a combina scaune dining diferite: "Folosirea scaunelor de materiale, forme și culori diferite vă va ajuta să vă jucați cu diferite imagini", explică Aritz. Rezultatul este foarte atrăgător, deoarece schimbarea va fi vizibilă, și este o opțiune economică, deoarece puteți recicla unele dintre scaunele care au decorat deja sufrageria la un moment dat.

Natura pe masă

Ca în orice casă, nu poate lipsi puțină verdeață pentru a aduce prospețime spațiului, așa că designerul recomandă amplasarea unei vaze cu flori care să fie schimbate aproximativ o dată pe săptămână. Dacă optați pentru flori de sezon, acestea vor fi mai economice și, în acest fel, veți obține centre de masă de sezon. Camera de dining va avea un aer diferit tot timpul, evitând monotonia.

În cazul în care florile alese sunt mici, puteți folosi cupe și pahare de diferite înălțimi în locul vaselor tradiționale.

O lampă cu personalitate

O altă modalitate de a actualiza sufrageria fără a fi nevoie să faci prea multe schimbări este să alegi o lampă cu prestanță. O lampă bună poate crea o schimbare vizuală impresionantă. Acesta trebuie să aibă un volum puternic, proporțional cu masa, astfel încât să nu fie exagerat, dar nici prea mic.

Aritz, care este pasionat de amestecul de materiale diferite, recomandă să alegeți in, hârtie sau fibre naturale. "Aceste tipuri de textile permit luminii să treacă prin ele", adaugă expertul. Cu toate acestea, una dintre lămpile clasice pentru sufragerie este cea de tip candelabru, plină de mărgele de cristal care transformă lumina în sclipiri de culoare și cu un rezultat foarte elegant pe masă.

Cauti sa comanzi scaune dining, le gasesti online, pe Emag.

Un covor confortabil

Covoarele nu sunt doar decorative în sine și fac orice spațiu mai confortabil, ci sunt și izolatori naturali de zgomot și asigură o experiență mai confortabilă pentru picioare. De exemplu, alegerea unui covor cu model persan într-o varietate de culori adaugă vitalitate sufrageriei. "Dacă podeaua și masa sunt din lemn închis la culoare, un covor gros în tonuri de crem va crea un contrast plăcut.

Soluții pentru spațiile mici

Pe de altă parte, într-un apartament de dimensiuni reduse, deci într-o sufragerie mică, ai alte trucuri la îndemână pentru a da o nouă față decorului. Expertul în design interior Nick Drewe a împărtășit în The Mirror câteva dintre sfaturile sale de top pentru a profita la maximum de spațiile mici:

1. Verticalitatea

Unul dintre punctele forte ale lui Drewe este să joace cu verticalitate.

O modalitate de a da o turnură spațiului și depozitării este de a pune rafturi sau structuri care sunt mai mult înalte decât late.

Citeste si: 5 produse de lux pentru (aproape) orice buzunar, în 2022

2. Uși glisante

Un alt lucru care a fost cel mai apreciat pe rețelele de socializare este viziunea sa asupra ușilor.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Atunci când locuiți într-un spațiu mic, știți că deschiderea unei uși poate însemna că vă loviți de orice lucru din cameră sau că, atunci când intrați, trebuie să o închideți pentru a avea acces la un dulap sau la un birou din spatele ei.

De aceea este clar, cele mai eficiente în acest caz sunt ușile glisante. În plus, acestea sunt foarte elegante și pot da o notă diferită casei.

De exemplu, chiar și în casele în care bucătăria este foarte mică și se află lângă sufragerie, aceasta poate fi folosită ca un separator de cameră. Atunci când este deschisă, cele două spații se unesc și oferă o senzație de spațiu.

Citeste si: Amenajarea băii. Idei și sfaturi utile

3. Mobilier cu funcție dublă

Nick insistă asupra faptului că, dacă ești inteligent în ceea ce privește  mobila si mobilierul  pe care îl folosești în casa ta, poți face diferența.

De exemplu, într-un dormitor mic, un pat cu somieră sau sertare este esențial, astfel încât să puteți depozita o mulțime de lucruri la vedere, folosind ceva la fel de simplu ca spațiul de sub pat.

4. Alegeți culoarea potrivită pentru casa dumneavoastră

Un alt truc care funcționează întotdeauna este acela de a păstra pereții albi. Poate părea impersonal, dar albul dă întotdeauna o senzație de spațialitate. Iar dacă optați pentru o altă culoare, e bine să fie deschisă, iar dacă toți pereții- inclusiv tavanul- pot fi în această culoare, cu atât mai bine.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: SAGA FESTIVAL 2024. Motivul invocat de Nicki Minaj, criticat dur și ironizat: "Ne afectează imaginea și prestigiul”- radioimpuls.ro

Citeste si: Living în stilul clasic: 3 idei care te vor inspira

5. Luminozitate vizuală

Bineînțeles, pe cât posibil, nu folosiți mobilier greoi. Adică, masa joasă, scaunele dining sau masa de sufragerie, cu cât este mai ușoară din punct de vedere estetic, cu atât mai bine.

6. Optați pentru oglinzi

Oglinzile, după cum explică expertul, sunt, de asemenea, aliați de nădejde pentru spațiile mici, deoarece dau o senzație de profunzime.

Combină toate aceste sfaturi și creează un spațiu cu adevărat plăcut chiar și cu puțin spațiu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si