Slovacia România, scor 1-1, a fost ultimul meci al tricolorilor în Grupa E de la Euro 2024, după startul fabulos cu Ucraina (3-0) și pasul greșit făcut cu Belgia (0-2).

România se califică în optimile de finală ale EURO 2024, după scorul egal 1-1 cu Slovacia. Cum meciul dintre Ucraina și Belgia s-a terminat tot egal, 0-0, tricolorii au terminat grupa E pe primul loc!

România ar putea juca în optimile de finală cu Slovenia, un adversar accesibil, care ar putea trimite echipa Națională în premieră în sferturile de finală!

România, calificare istorică în optimile EURO 2024

Toate cele patru echipe din Grupa E a Campionatului European de fotbal- EURO 2024, care are loc în Germania între 14 iunie şi 14 iulie, au terminat cu acelaşi punctaj (4 puncte).

Dacă România a terminat pe primul loc, cu cel mai bun golaveraj, Ucraina s-a văzut obligată să părăsească competiția, de pe ultimul loc.

Edi Iordănescu, prima declarație după calificarea în optimile EURO 2024:
"Încep prin a face o reverență suporterilor, de aici, de acasă, de pretutindeni. Ce am trăit zilele astea și astăzi trăiești probabil o dată în viață. Atâta căldură, atâta sprijin…. În istoria echipei naționale, fanii nu au fost atât de apropiați și de implicați. Cea mai mare preocupare, și de acolo vine și presiunea, este să nu îi dezamăgim și muncim ca să compensăm ce au adversarii si noi nu avem”, a spus Edi Iordănescu imediat după meciul cu Slovacia.

„E momentul nostru, e seara noastră, e seara României. Se întâmplă să fie și Ziua Drapelului și este o bucurie în plus. Suntem mândri că suntem români”, a adăugat antrenorul Naționalei de fotbal.

Slovacia România Min. 85. Scorul rămâne 1-1, dar crește tensiunea pe final de meci, cu presiune la poarta lui Niță. Tricolorii încearcă ieșiri pe contraatac, dar fără apropieri de poarta lui Duvravka.

Primul corner al echipei României, cu doar 5 minute înainte de finalul meciului.

Slovacia România, scor 1-1 pe o ploaie torențială. Niță are o nouă intervenție grea și salvează România, în min. 64, la un șut puternic al unui atacant slovac. Plouă torențial pe Frankfurt Arena, iar terenul este tot mai greu.

Noi schimbări în echipa României.

Au intrat Pușcaș și Denis Man, în locul lui Ianis Hagi și Drăguș.

România la un pas de 2-1 în min. 60 cu Slovacia, după două șuturi foarte bune ale lui Răzvan Marin și apoi Drăguș. Cu două minute mai devreme, a avut loc prima schimbare în echipa României, Florinel Coman lăsând locul lui Deian Sorescu.

Min 52. Niță salvează din nou poarta României, după un șut înșelător al atacanților slovaci. Cu doar un minut mai devreme, tot Niță a respins in extremis, după o gafă a lui Drăgușin.

A început repriza a doua dintre Slovacia și România, cu același joc de posesie al slovacilor și o nouă lovitură de colț pentru echipa antrenată de Francisco Calzona.

Slovacia- România, scor 1-1 la pauză

România se află pe primul loc în grupa E după prima repriză din cele două partide de miercuri seara, în contextul unui scor egal atât la Frankfurt, cât și la Stuttgart.

Slovacia România 1-1 la Frankfurt. A fost o primă jumătate de meci echilibrată, cu multe ratări la ambele porți și multe erori neprovocate.

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Fosta soție a lui Sebastian, atac subtil la adresa Robertei de la „Casa iubirii”?! „Tu nu ai niciodată cum”- wowbiz.ro

România a avut patru șuturi pe poartă, iar Slovacia doar două. La capitolul cornere și lovituri libere, Slovacia ne-a dominat categoric.

În meciul dintre Belgia și Ucraina scorul este 0-0.

Ratare uriașă a lui Drăguș în minutul 43, după un contraatac fulger al naționalei noastre. Atacantul român a ales să șuteze dintre trei slovaci, cu toate că putea pasa către Hagi sau Rațiu.

România egalează Slovacia în minutul 37 din lovitură de la 11 metri. Șut sub bară, imparabil, al lui R.Marin, după un fault scos de Hagi în marginea careului.

Penalty pentru România în minutul 34, după o incursiune a lui Ianis Hagi în marginea careului. Răzvan Marin a tras în forță lovitura de la 11 metri: GOOOOL

Slovacia a deschis scorul în minutul 24, după o lovitură cu capul a lui Duda.

Atacantul slovac a primit o centrare foarte bună de la Kukca și a plasat mingea pe lângă Niță.

Slovacia România min. 23. Șut pe poartă a lui Stanciu, dup ăo fază bună de poartă a României.

Ocazie mare pentru Slovacia în min. 22: șutul din lovitura liberă a slovacilor a trecut la o mică distanță de butul din partea stângă a porții lui Niță. Emoții pentru naționala tricoloră.

Slovacia România Min. 13. Șut puternic al lui Răzvan Marin din lovitură liberă, mingea trece puțin pe deasupra porții lui Dubravka.

Slovacia- România min. 11. Ocazie uriașă pentru România, după o acțiune în forță a lui Rațiu. Șutul plasat al lui Rațiu a fost respins de portarul slovac, după care Ianis Hagi a tras peste poartă.

Slovacia a dominat echipa României în primele 10 minute de joc, având o posesie mai bună și mai multe acțiuni de poartă.

A început meciul Slovacia vs România! Slovacii sunt periculoși din primul minut al meciului, iar adversarii noștri au o posesie prelungită în debutul partidei.

Slovacia vs România. Care este echipa de start a României

Ianis Hagi şi Florinel Coman au fost titularizaţi de Edi Iordănescu în echipa României pentru meciul cu Slovacia, pe Frankfurt Arena.

Hagi i-a luat locul lui Dennis Man, iar Coman l-a înlocuit pe Valentin Mihăilă, faţă de meciul cu Belgia.

Citeste si: Ștefania se visează deja la cratiță, acasă la Cosmin! Ce planuri are concurenta atunci când se va revedea cu iubitul său: „Să învăț să îi fac ceva de mâncare. Să îi fac curat, să mergem la sală.”- kfetele.ro

Citeste si: Altercația violentă pe care ar fi avut-o Ștefan Bănică Jr. și Mihaela Rădulescu: "Risca să se transforme în altceva". Ies la iveală noi detalii din relaţia pe care au avut-o cei doi- radioimpuls.ro

ROMÂNIA: 1. Niță – 2. Rațiu, 3. Drăgușin, 6. M. Marin, 10. Hagi, 11. Bancu, 15. Burcă, 17. Coman, 18. R. Marin, 19. Drăguș, 21. Stanciu-cpt. Selecționer: Edward Iordănescu
Rezerve: 12. Moldovan, 16. Târnovanu – 4. Rus, 5. Nedelcearu, 7. Alibec, 8. Cicâldău, 9. Pușcaș, 13. Mihăilă, 14. Olaru, 20. Man, 22. Mogoș, 23. Sorescu, 24. Racovițan, 25. Bîrligea, 26. Șut.

Premierul Marcel Ciolacu, prezent la meciul România-Slovacia de la Frankfurt

Premierul Marcel Ciolacu a postat pe pagina sa de Facebook imagini din Frankfurt, unde a îmbrăcat din nou tricoul galben al Naționalei, la fel cum a făcut în meciul României cu Ucraina.

Șeful Guvernului este prezent la meciul România-Slovacia, alături de 25-30.000 de români.

Marcel + Ciolacu, la meciul Slovacia - România

Marcel + Ciolacu, la meciul Slovacia - România

[Sursa foto: Facebook]

Slovacia vs România. Scorul care va califica România de pe primul loc în grupa E

România se poate califica în optimile EURO 2024 nu doar cu o victorie sau egal în meciul cu Slovacia, ci și în scenariul unei înfrângeri, cu condiția ca Belgia și Ucraina să nu termine la egalitate în meciul care are loc la aceeași oră (19.00, ora României).

Citește și: România, victorie cu Slovacia la Euro 2024, după predicția supercomputerului Opta. Ultimul antrenament al tricolorilor înainte de meci

Un scor favorabil pentru tricolori în Slovacia-România va duce Naționala noastră pe primul sau al doilea loc în Grupa E, cu șansa unui adversar mai facil în optimile de finală.

Slovacia vs România. Cine este arbitrul meciului de la Frankfurt

Arbitru: Daniel Siebert (GER). Asistenți: Jan Seidel, Rafael Foltyn (GER). Al patrulea oficial: Felix Zwayer (GER). Arbitru VAR: Bastian Dankert (GER). Asistenți VAR: Christian Dingert (GER), Massimiliano Irrati (ITA).

Stadionul din Frankfurt este pregătit pentru meciul Slovacia România:

Slovacia vs România, cu Frankfurt Arena plină de tricouri galbene

Pe Franfurt Arena vor fi aproximativ 33.000 de români în tribune, capacitatea arenei fiind de 47.000 de locuri la Campionatul European

România este sigură de locul în optimi dacă obține cel puțin un punct din duelul cu Slovacia.

Echipa de start a lui Edi Iordănescu pentru Slovacia-România la Euro 2024

Potrivit ultimelor informații, antrenorul Naționalei Edi Iordănescu va începe partida Slovacia România cu două modificări față de meciul cu Belgia.

Noutățile sunt în benzile ofensive acolo unde Ianis Hagi îi ia locul lui Dennis Man, iar Florinel Coman, lui Valentin Mihăilă.

Cu cine va juca România în optimile de finală dacă se califică după meciul cu Slovacia

Până acum sunt sigure de calificare în următoarea fază 11 selecționate: Germania, Elveția (grupa A), Spania, Italia (grupa B), Anglia, Danemarca, Slovenia (grupa C), Austria, Franța, Țările de Jos (grupa D), Portugalia (grupa F). Ultimele 5 se stabilesc în urma meciurilor de azi din grupa E (a României) și grupa F.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si