Sorana Cîrstea s-a calificat în premieră în optimile de finală ale turneului US Open, ultimul de Mare Şlem al anului, vineri, la New York, după ce a produs o surpriză, prin victoria în faţa kazahei Elena Rîbakina, cu 6-3, 6-7 (6/8), 6-4.

Sorana Cîrstea (33 ani, locul 30 WTA), cap de serie numărul 30, s-a impus după două ore şi 47 de minute şi a reuşit cea mai mare performanţă a sa la Flushing Meadows.

Citește și: Verdictul în cazul dopajului Simonei Halep a fost amânat. Sportiva trece prin clipe grele: „E foarte dezamăgitor”

Rîbakina (24 ani), campioană la Wimbledon în 2022, nu a depăşit niciodată turul al treilea la New York. Kazaha a câştigat ambele meciuri anterioare cu Sorana Cîrstea, în 2020, în primul tur la Doha, cu 3-6, 6-3, 6-1, şi în primul tur la Roland Garros, cu 6-0, 6-3.

Sorana Cîrstea, în optimi la US Open 2023

Sorana Cîrstea a început meciul foarte bine şi a avut 4-1 în primul set, reuşind să câştige cu 6-3.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

În setul secund s-a mers cap la cap până în tiebreak, după ce Sorana a salvat două mingi de set la 5-6. Rîbakina, finalistă anul acesta la Australian Open, a avut 4-0 în tiebreak, dar a fost egalată, 4-4, însă a izbutit în cele din urmă să se impună cu 8-6.

În setul decisiv, Sorana Cîrstea s-a aflat totul în control, conducând cu 2-0, 4-1 şi 5-3. A servit pentru meci, dar Rîbakina a făcut break şi s-a apropiat la 5-4, însă românca a încheiat meciul pe serviciul adversarei. 

Sorana Cîrstea, victorie uriașă la US Open. Cu cine va juca în optimile de finală

Sorana Cîrstea, victorie uriașă la US Open. Cu cine va juca în optimile de finală

Cu cine va juca Sorana Cîrstea în optimile US Open 2023

Sorana Cîrstea se va întâlni în optimi cu elvețianca Belinda Bencic (26 de ani, locul 13 WTA). Cele două sportive se vor întâlni, luni, la New York.

Sorana Cîrstea are un bilanț pozitiv în duelurile cu Bencic. Concret, după trei partide, românca conduce cu 2-1 la partidele directe.  

În primele ei trei întâlniri la Flushing Meadows, Bencic a trecut, pe rând, de Rakhimova (72 WTA), Miyazaki (198 WTA) și de Zhu (44 WTA). Învingătoarea meciului Cîrstea – Bencic va juca, în sferturi, fie cu Muchova (10 WTA), fie cu Wang Xin (53 WTA).

Sorana Cîrstea, victorie uriașă la US Open. Cu cine va juca în optimile de finală

Sorana Cîrstea, victorie uriașă la US Open. Cu cine va juca în optimile de finală

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

După victoria în fața Elenei Ribakina, Sorana Cîrstea a urcat pe locul 27 în clasamentul live, actualizat în timp real, cu 1.570 de puncte.

Sorana Cîrstea, cec uriaș după accederea în optimi la US Open 2023

Sorana Cîrstea va primi un cec în valoare de 284.000 de dolari după calificarea în optimi, iar suma se va dubla dacă va trece și de Bencic.

În anul 2023, Sorana Cîrstea a ajuns la o sumă impresionantă câștigată din tenis, aproape 1,3 milioane dolari.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si