Close sidebar
Close sidebar

Spanac cu ou. O rețetă sănătoasă și extrem de gustoasă! Secretul acestui preparat

Spanac cu ou. Este una dintre cele mai sănătoase legume. În perioada aceasta, se găsește din belșug în piețe, la un preț accesibil. Iată o rețetă foarte bună!

R.B.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Spanac cu ou. Spanacul este un adevărat depozit natural de vitamine şi minerale.  Conţine săruri minerale – sulf, mangan, cupru, zinc, iod, fier, magneziu, fosfor, calciu, sodiu, potasiu, vitamine (A, B1, B2, B12, PP, C), acid folic, lipide, glucide, aminoacizi. 

Ce conține spanacul

Interesant în cazul spanacului este că, deşi nu conţine atât de mult fier cum se credea în trecut, fiind devansat de alte legume, totuşi conţine o substanţă numită saponină, ce are proprietatea de a ajuta organismul să asimileze bine fierul. Astfel, efectele în combaterea anemiei, spre exemplu, pot fi mai bune în cazul în care se consumă spanac decât alte legume ce conţin o cantitate mai mare de fier. 

Citeste si: Piure de cartofi cu spanac. Cea mai bună garnitură a primăverii

Cum se prepară spanacul cu ou

Spanac cu ou. De ce ai nevoie:

2 kg de spanac
două cepe
usturoi
ulei
pastă de roșii
ouă

Spanac cu ou.

Cum se prepară: 

În primul rând, spălați foarte bine spanacul, frunză cu frunză, sub jet de apă rece. Între timp, puneți la fiert o oală mare cu apă în care adăugați și un praf de sare.

Citeste si: „Pentru ce ai lăsat copilașul tău?”. Momente de coșmar la înmormântarea lui Ionuț, tânărul din Iași care și-a luat viața în curtea părinților! Familia lui este îngenuncheată de durere- kanald.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: UPDATE. Incendiu uriaș în Maramureș: Flăcările scăpate de sub control au ajuns la case și un rezervor de motorină, grad maxim de alertă- antena3.ro

Citeste si: Fasole bătută. Cum se prepară corect această mâncare delicioasă. Merge de minune cu murături

După ce apa ajunge la punctul de fierbere, adaugi spanacul.

Treptat, pentru că inițial vei observa că nu încape în vas. Își va pierde mult din volum.

Se lasă pe foc în jur de 5 minute. După care se strecoară.

Se toacă mărunt spanacul și ceapa. Se adaugă sucul de roșii și usturoiul și se bagă la cuptor în jur de 25 de minute.

Se servește cu un ou ochi deasupra.

Citeste si: Avertismentul medicilor: NU mai mâncați spanac dacă suferiți de această boală!

Spanacul face minuni pentru sănătate

Previne cancerul

Antioxidanţii puternici pe care îi conţine sucul de spanac, kaempferol şi fitonutrienţii numiţi flavonoizi, ajută la prevenirea multor tipuri de cancer, precum cel de piele, stomac, ovarian şi de prostată.

Citeste si: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul dur în limba română al lui Michele Morrone după ce a vizitat o parte din atracțiile turistice din România- radioimpuls.ro

Citeste si: UPDATE. Incendiu uriaș în Maramureș: Flăcările scăpate de sub control au ajuns la case și un rezervor de motorină, grad maxim de alertă- antena3.ro

Protejează creierul si inima

Spanacul întârzie procesul natural de îmbătrânire a creierului datorită conţinutului de acid folic, substanţă care reduce nivelul aminoacidului homocisteina. Acest aminoacid prezent în fluxul sanguin predispune îmbolnăvirii de Alzheimer şi dezvoltării bolilor de inimă, prin îngroşarea arterelor.

Citeste si: Ce ingrediente poţi folosi în omletă. Sigur nu ştiai acest lucru. O transformă total!

Întăreşte sistemul imunitar

Prin complexul de vitamine şi minerale pe care îl ofera organismului, spanacul întăreşte sistemul imunitar, menţine sănătatea pielii şi grăbeşte vindecarea leziunilor diverse. Dacă beţi în mod regulat suc de spanac, vă reduceţi considerabil riscul de ateroscleroză.

Vă scapă de problemele digestive

Suferiţi de probleme digestive, precum balonarea, constipaţia sau ulcerul? Conţinutul de fibre din spanac vă menţine tractul digestiv în formă optimă, curăţând eficient colonul şi prevenind instalarea altor disfuncţii viitoare.

Citeste si: Tofu. Ce este, de fapt, acest produs și din ce este făcut. Mai cumperi?

Tratează anemia şi întăreşte oasele

Fierul din spanac şi saponina ajută la vindecarea anemiei, iar calciul conţinut de această legumă verde întăreşte sistemul osos. Este recomandat copiilor în creştere, dar şi bătrânilor slăbiţi de boli.

Citeste si: Cum sa gatesti spanacul congelat: 4 retete rapide

Protejează ochii

Spanacul este o sursă importantă de vitamina A, luteină, xantină şi betacaroten, necesare pentru prevenirea deteriorării văzului, mâncărimilor şi uscăciunii ochilor, degenerescenţei  maculare sau ulcerului ocular.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI