Jill Biden, Prima Doamnă a Americii, este în Franța pentru a celebra intrarea SUA în UNESCO. Aceasta este și prima vizită oficială a lui Jill Biden în Franța.

Va ridica steagul american la UNESCO

Jill Biden se va întâlni cu Brigitte Macron, soția președintelui francez. Întâlnirea celor două personalități feminine va avea loc la Palatul Elysee.

Vizita va continua în sediul UNESCO de la Paris. Acolo, Jill Biden la ridica steagul american pentru a marca reintrarea Statelor Unite ale Americii în Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură. Acest moment va fi urmat de un susținerea unul discurs alături de Audrey Azoulay, directoarea generală UNESCO.

Redevenirea Americii ca stat partener UNESCO reprezintă un beneficiu pentru organizație. Contribuția americană în bugetul UNESCO este de 22%.

Programul lui Jill Biden va continua prin vizitarea Cimitirului American din Bretagne pentru a aduce un omagiu militarilor americani care au pierit în Al Doilea Război Mondial. Următoarea vizită a Primei Doamne va fi la Mont-Saint-Michael, sit al Patrimoniul Mondial al Umanității, unde va fi însoțită de Brigitte Macron, potrivit news.ro.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Citește și: Monument simbolic în America. Joe Biden îl comemorează pe tânărul afroamerican torturat până la moarte de un grup rasist

SUA, din nou, membră UNESCO

SUA, din nou, membră UNESCO

[Sursa foto: Twitter]

Rusia și China sunt împotriva SUA în UNESCO

Se pare că reintrarea Statelor Unite ale Americii s-a realizat oficial pe 30 iunie 2023, în ciuda opoziției unor state membre.

Rusia și China s-a împotrivit aderării SUA, din nou, în cadrul UNESCO.

Alături de acestea au fost și alte 10 țări, printre care se regăsesc și Iran, Siria și Coreea de Nord. Contrar opoziției susținute de acestea, SUA au fost reacceptate în UNESCO.

SUA au fost, de-a lungul istoriei, indecise în ceea ce privește apartenența la UNESCO. Prima părăsire a organizației s-a realizat în 1984, în timpul președintelui Ronald Reagan, care a invocat drept motive de anulare a apartenenței, inutilitatea, dar și problemele bugetare ale UNESCO.

În 2003 au reintrat în organizație, pe care au părăsit-o în 2017, în timpul președintelui Donald Trump, care a reclamat organizația pentru "părtiniri antiisraeliene persistente".

Din 2017 până în 2023, SUA nu au avut nicio legătură cu Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură.

Citește și: Sumele românilor pe care le primesc după ce au ieșit la pensie în Germania. Peste 2,9 milioane de pensii au fost plătite cetățenilor străini


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si