Carmen Şatran (fostă Bejan), studenta de la Unversitatea de Medicină din Timişoara care a fost condamnată la 19 ani şi opt luni în spatele gratiilor pentru crima din căminul Universităţii, comisă în luna august a anului 2009, a fost propusă pentru eliberarea condiţionată, după ce a executat 4.422 de zile şi a câştigat 588 prin recursul compensatoriu şi prin muncă.

Citeste si: Președintele Turciei și cancelarul Germaniei, apel comun la încetarea focului în Ucraina

Conform portalului portal.just.ro, în soluția pe scurt a Judecătoriei Gherla se precizează următoarele:

"Admite propunerea formulată de Comisia de liberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Gherla şi în consecinţă dispune liberarea condiţionată a persoanei private de libertate Șatran Carmen, condamnată la pedeapsa de 19 ani şi 8 luni închisoare prin sentinţa penală nr. 144/2014 a Tribunalului Arad, pe data rămânerii definitive a sentinţei. Cu drept de contestaţie în 3 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică din 14.03.2022".

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Ce conține noua schemă de ajutor pentru facturile românilor la curent și gaze. Anunțul făcut de premierul Nicolae Ciucă

Conform  aradon.ro, nu este pentru prima oară când Comisia cere eliberarea condiționată a candamnatei Carmen Şatran.

În luna septembrie a anului 2021, Comisia pentru eliberări condiţionate de la Penitenciarul Gherla a înaintat eliberarea condiţionată, iar conducerea unității penitenciarului a transmis cererea Judecătoriei Gherla.

Carmen Şatran a exectutat mai bine de jumatate din sentință

Șatran, care executa pedeapsa în regim deschis, a solicitat anul trecut în septembrie să fie eliberată condiţionat, spunând că „a participat la cursuri şi şi-a dat seama de gravitatea faptei”. Femeia trebuia să execute în total 5.387 de zile în spatele gratiilor pentru a putea fi pusă în discuție eliberarea sa condiționată, iar – până în data de 9 septembrie 2021, când cazul său a fost analizat de comisie – aceasta a executat efectiv 4.422 de zile.

Citeste si: Ce elevi pot continua cursurile online şi după ridicarea stării de alertă. Anunțul ministrului Educației

Carmen Șatran a mai câştigat alte 540 de zile pe baza legii recursului compensatoriu, care le oferă zile de libertate deţinuţilor cazaţi în condiţii improprii, în timp ce alte 428 de zile le-a câștigat prin muncă în timpul detenției.

Comisia de eliberări condiționate din Penitenciarul Gherla a reținut că tânăra nu a fost sancționată disciplinar pe timpul detenției, iar, mai mult de atât, a câștigat mai multe recompense.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si: Doi bărbați din Galați au fost găsiţi morţi în casă. Pompierii dau vina pe o butelie montată incorect

Judecătoria Gherla a respins, în data de 27 septembrie 2021, cererea de eliberare condiţionată pentru omor, motivând că, deși Carmen Șatran a executat numărul de zile care i-ar permite eliberarea, acest lucru nu este suficient pentru ca judecătorul să fie convins că măsura eliberării este necesară.

Citeste si: Președintele ucrainean Volodimir Zelenski, discurs surpriză în Congresul SUA


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si