Elevii de clasa a 4-a au susținut azi, 21 mai 2024, Evaluare Națională la Limba Română. Examenul a durat o oră, iar subiectele la Română se vor publica la ora 15:00, pe EDU.ro.

Ce subiecte au primit elevii de clasa a 4-a la Română, la Evaluarea Națională 2024

La proba la Limba română din cadrul Evaluării Naționale, s-au dat două tipuri de subiecte, bazate oe textele ale autoarei Camelia Albu.

Primul dintre ele s-a numit Țara piticilor nepricepuți, iar al doilea subiect, asemănător, a fost Țara elfilor neîndemânatici.

La ultimul exercițiu, cerința a fost următoarea: „Ești un pitic în Țara Piticilor Pricepuți. Care crezi că ar putea fi numele tău? Redactează, în spațiul de mai jos, un text de șase-opt enunțuri, în care să prezinți numele tău din Țara Piticilor Pricepuți și care sunt motivele pentru care ești numit așa.”

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Subiectele la Română pentru Evaluare Națională 2024 clasa a 4-a

Subiectele la Română pentru Evaluare Națională 2024 clasa a 4-a se vor publica pe site-ul subiecte.edu.ro/2024/evaluarenationala4/, în categoria Teste, în jurul orei 15:00.

Testele elevilor vor fi evaluate în cadrul școlilor de către comisiile de evaluare constituite la nivelul acestora, în termen de cel mult 7 zile de la data susținerii ultimului test.

Testul nr. 1

Testul nr. 2

Calendarul Evaluării Naționale pentru clasa a 4-a

  • Limba română- 21 mai 2024
  • Matematică- 22 mai 2024
  • Limba maternă- 23 mai 2024

elevi examen

Elevii de clasa a 4-a susțin Evaluarea Națională la Română

[Sursa foto: freepik]

Structura subiectelor pentru Evaluare Națională clasa 4-a

Probele pentru elevii de clasa a 4-a au o structură și caracteristici de evaluare similare celor administrate în anii anteriori.

Subiectele sunt elaborate de Centrul Național Pentru Politici și Evaluare în Educație (CNPEE), au un format asemănător evaluărilor internaționale și implică un nivel mediu de dificultate.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Ca element de noutate pentru administrarea și valorificarea rezultatelor înregistrate, colectarea datelor rezultate din evaluarea testelor scrise va fi realizată cu ajutorul unei noi aplicații digitale. Aceasta va permite, pe de o parte, colectarea datelor în condiții de siguranță și de control optimizat al calității și, pe de altă parte, va oferi comisiilor de evaluare acces la propriile date de evaluare ale elevilor și va permite valorificarea

rapidă și flexibilă a acestora. Astfel, va fi facilitată realizarea rapoartelor clasei și a raportului școlii, fără eforturi birocratice suplimentare și într-un timp mai scurt.

scoala carti examen

Subiecte Română Evaluare Națională 2024 clasa a 4-a

[Sursa foto: freepik]

Citește și: Subiecte Matematică Evaluare Națională 2024 pentru clasa a 2-a: S-au publicat testele! UPDATE

Rezultatele individuale ale elevilor nu se trec în catalog

Rezultatele individuale obținute la aceste evaluări nu se afișează/nu se comunică public și nu se înregistrează în catalogul clasei.

Rapoartele generate la nivelul unității de învățământ pe baza acestor rezultate furnizează argumente statistice de maximă importanță și relevanță pentru construirea măsurilor de valorificare a rezultatelor înregistrate la aceste evaluări naționale, măsuri focalizate pe nivelul unității de învățământ și pentru beneficiarii serviciilor educaționale: elevi, părinți/tutori, cadre didactice, personal educațional de sprijin etc.

Citește și: Calendar Evaluare Națională 2024 clasa a 4-a. Când încep examenele?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si