UPDATE: Subiectele la Română Evaluare Națională 2024 pentru clasa a 6-a au fost publicate AICI

Subiectele la Română Evaluare Națională pentru clasa a 6-a se vor publica azi, 28 mai 2024, pe EDU.ro, la ora 15:00.

Elevii de clasa a 6-a susțin azi prima probă din cadrul Evaluării Națională, la Limbă și comunicare.

Teste pentru clasa a 6-a au o structură și caracteristici de evaluare similare celor administrate în anii anteriori.

Testele sunt elaborate de Centrul Național Pentru Politici și Evaluare în Educație (CNPEE), au un format asemănător evaluărilor internaționale și implică un nivel mediu de dificultate.

Durata alocată rezolvării este de 60 de minute pentru fiecare test pentru Evaluare Națională clasa a 6-a.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

La proba la Limba și comunicare elevii vor primi un text la prima vedere. Pe baza acestui text, elevii vor avea de rezolvat o serie de cerințe privind înțelegerea textului. De asemenea, vor avea o computere, legată tot de textul primit.

La ultimul punct, elevii vor primi un început de text, de la care vor avea de făcut un text de șapte- opt rânduri în care dezvolte diferite idei.

Elevii trebuie să aibă grijă la scrierea corectă a cuvintelor, la folosirea corectă a semnelor de punctuație și la așezarea textului în pagină.

În redactare, elevii pot face apel și la cunoștințele de la alte discipline școlare (educație civică, științele naturii și altele).

Calendar Evaluare Națională clasa a 6-a

  • 28 mai 2024- Limbă și comunicare
  • 29 mai 2024- matematică și științe ale naturii

Testele sunt evaluate în cadrul școlilor de către comisiile de evaluare constituite la

nivelul acestora, în termen de cel mult 7 zile de la data susținerii ultimului test.

Subiecte Română Evaluare Națională clasa a 6-a

Subiecte Română Evaluare Națională clasa a 6-a

[Sursa foto: freepik]

Citește și: Când începe vacanța de vară 2024 pentru elevi? Ultima zi de școală este în iunie

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Ca element de noutate pentru administrarea și valorificarea rezultatelor, colectarea datelor rezultate din evaluarea testelor scrise va fi realizată cu ajutorul unei noi aplicații digitale. Aceasta va permite, pe de o parte, colectarea datelor în condiții de siguranță și de control optimizat al calității și, pe de altă parte, va oferi comisiilor de evaluare acces la propriile date de evaluare ale elevilor și va permite valorificarea rapidă și flexibilă a acestora. Astfel, va fi facilitată realizarea rapoartelor clasei și a raportului școlii, fără eforturi birocratice suplimentare și într-un timp mai scurt.

Rezultate Evaluare Națională clasa a 6-a

Rezultatele individuale obținute la aceste Evaluare Națională 2024 pentru clasa 6-a nu se afișează/nu se comunică public și nu se înregistrează în catalogul clasei.

Rapoartele generate la nivelul unității de învățământ pe baza acestor rezultate furnizează argumente statistice de maximă importanță și relevanță pentru construirea măsurilor de valorificare a rezultatelor înregistrate la aceste evaluări naționale, măsuri focalizate pe nivelul unității de

învățământ și pentru beneficiarii serviciilor educaționale: elevi, părinți/tutori, cadre didactice, personal educațional de sprijin etc.

Citește și: Rezultate simulare Evaluare Națională 2024: Când are loc afișarea notelor pentru elevii de clasa a 8-a?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si