Acum cum poți vedea online subiectele la Română pentru simulare Evaluare Națională 2024! Astăzi, 5 februarie 2024, elevii de clasa a 8-a susține simularea examenului de Evaluare Națională. Proba la Română a început la ora 09:00, moment în care în săli au fost distribuite subiectele, iar examenul s-a încheiat la ora 11:00. 

UPDATE: Baremul de corectare la Română a fost publicat pe site-ul http://subiecte.edu.ro/2024/simulare/simulare_en_VIII/

Subiecte Română simulare Evaluare Națională 2024. Elevii de clasa a 8-a au primit două texte la prima vedere

UPDATE: Conform Edupedu.ro, elevii de clasa a 8-a au primit la Română simulare Evaluare Națională două texte la prima vedere: un fragment din romanul „În umbra ei” de Simona Antonescu și un text din articolul profesorului Liviu Papadima „Pisica mea în sala de lectură”, publicat în Dilema veche în 2017.

- Toate subiectele sunt obligatorii

- Se acordă 10 puncte din oficiu

- Timpul de lucru efectiv este de două ore

Citește și: Barem Română pentru simulare Evaluare Națională 2024: La ce oră și unde se vor publica rezolvările la Limba și Literatura Română pentru clasa a 8-a?

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citește și: Subiecte simulare Română 2024 Evaluare Națională: Elevii de clasa a 8-a au primit două texte la prima vedere

Subiecte Română pentru simulare Evaluare Națională 2024, disponibile pe Edu.ro

Simularea la Română pentru Evaluare Națională 2024 se încheie la ora 11:00. După această oră, subiectele la Românăp vor fi publicate în acest articol. La ora 15:00, pe Edu.ro, va fi disponibil și baremul de corectare.

Accesul elevilor în sălile de examen pentru simulare 2024 a fost permis până la ora 8:30.

UPDATE: La ora 11:00, elevii predau lucrările către supraveghetori. După aceea, trei elevi rămân în clasă până la scanarea ultimei lucrări.

UPDATE: Mesajul transmis de ministrul Educației pentru elevii de clasa 8-a

Ministrul Educației, Ligia Deca, a transmis un mesaj pentru elevii de clasa a 8-a care susțin azi, 5 februarie, examenul de simulare la Română- Evaluare Națională 2024.

”Succes la simulare, dragi copii! 🫶 Cu încredere și putere de concentrare!
Elevii de clasa a VIII-a sunt așteptați să susțină, începând de mâine, simularea evaluării naționale, un bun exercițiu pentru examenul important din vară!

În desfășurarea probelor simulării vor fi implicați aproximativ 24.000 de profesori asistenți, aproape 6.000 de profesori evaluatori la limba română și tot atâția la matematică, aproape 500 la limba maternă. Se adaugă comisiile de organizare de la nivelul fiecăruia dintre cele peste 3.700 de centre de examen.

Aceasta este amploarea simulării care începe mâine. Le mulțumesc tuturor celor implicați în desfășurarea probelor, mai cu seamă acum, când generalizăm evaluarea digitalizată pentru simularea examenului național cu cel mai mare număr de candidați dintre toate examenele naționale!”, a scris ministrul Educației, Ligia Deca, pe pagina sa de Facebook.

Pe date de 6 februarie, elevii de clasa a 8-a vor susține examenul de simulare la Matematică.

Examenul de simulare la Limba Maternă pentru Evaluare Națională 2024 va avea loc pe 7 februarie 2024.

Afișarea rezultatelor va avea loc pe 23 februarie 2024.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

elevi la evaluare nationala 2024

Subiectele la Română pentru simularea examenului de Evaluare Națională 2024 vor fi disponibile azi

[Sursa foto: freepik]

Citește și: Când se publică rezultatele la simulare Evaluare Națională 2024?

Calendar Simulare Evaluare Națională 2024

5 februarie 2024- Limba și literatura română, proba scrisă
6 februarie 2024- matematică, proba scrisă
7 februarie 2024- Limba și literatura maternă, proba scrisă
23 februarie 2024- Afișarea rezultatelor

Pentru examenul la Română- simulare Evaluare Națională 2024, elevii nu au fost incluse în programă următoarele elemente:

  • elemente de construcție a comunicării construcții impersonale;
  • Construcții incidente;
  • realizări propoziționale ale unor funcții sintactice: completiva indirecta, completiva prepozițională, circumstanțială de loc, de timp, de mod, cauzală, finală.

scoala elevi

Subiectele și barem la Română pentru simulare Evaluare Națională 2024 

[Sursa foto: freepik]

Rezultatele la simulare Evaluare Națională 2024 pentru probele la română, limba maternă și matematică sunt analizate în fiecare școală prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la clasă, ședințe cu părinții și elevii de clasa a 8-a, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare în perspectiva examenelor din vara acestui an.

Rezultatele simulare la Română și Matematică- Evaluare Națională nu se trec în catalog. Dacă se dorește punerea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de elevi.

Anul acesta, lucrările la simularea la Română și Matematică Evaluare Națională 2024 vor fi corectate digital.

Citește și: Calendar simulare Evaluare Națională 2024: Când încep examenele?

Calendarul pentru examenul de Evaluare Națională 2024

11-14 iunie- înscrierea la Evaluarea Națională 2024;
25 iunie 2024- proba la Limba și literatura română;
27 iunie 2024- proba la Matematică;
28 iunie 2024- proba la Limba și literatura maternă;
3 iulie 2024- afișarea rezultatelor inițiale, înainte de contestații;
3 iulie (orele 16.00- 19.00) și 4 iulie (orele 08.00- 12.00)- depunerea contestațiilor;
4- 9 iulie- soluționarea contestațiilor;
9 iulie- afișarea rezultatelor finale la Evaluarea Națională 2024.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si