Close sidebar
Close sidebar

Submarin militar argentinian cu 44 de membri de echipaj la bord, dat disparut

Un submarin militar argentinian cu 44 de membri de echipaj la bord era cautat vineri, a anuntat Marina argentiniana, dupa ce a fost dat disparut in urma cu 48 de ore in timp ce naviga in Atlantic, intre portul Ushuaia si orasul Mar del Plata, relateaza AFP.

V.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

”Nu am putut inca sa-l gasim si nici sa stabilim vreun contact, vizual sau radar, cu submarinul «Ara San Juan», al carui port de atas este baza navala de la Mar del Plata”, a declarat intr-o conferinta de presa Enrique Balbi, un purtator de cuvant al Marinei.

”Sa fim prudenti”, pentru ca ”nu stim ce s-a intamplat. Nu vreau sa dramatizam acest caz ”, a indemnat el.
 

Citeste si: Când vor primi pensionarii restul de bani din pensiile recalculate greșit. Anunțul făcut de Casa Națională de Pensii Publice- kanald.ro

Citeste si: Oana Lis, în doliu! Mesajul dureros transmis în urmă cu puțin timp: “Nu știi niciodată când vorbești ultima oară cu un om”- wowbiz.ro

Citeste si: Hotelurile din toată lumea și-au dezvăluit cele mai nebunești comenzi la room service: Un turist a cerut o cadă plină cu apă Evian- antena3.ro

Submarinul a plecat de zice zile de la Mar del Plata, un oras situat la 400 de kilometri sud de Buenos Aires, catre Ushuaia, situat la 3.200 de kilometri mai la sud, unde a stat trei zile, dupa care a pornit inapoi.

Ultima comunicare cu submersibilul a avut loc miercuri dimineata.

Joi dupa-amiaza, au fost lansate cautari cu un avion, insa fara vreun rezultat, pentru ca ”ele au avut loc pe timpul noptii si in conditii meteorologice neprielnice in zona de operatiuni”, potrivit purtatorului de cuvant.

Un distrugator si doua corvete participau la cautari, in largul Peninsulei Valdez (sud-est).

Una dintre ipotezele avute in vedere este o problema cu comunicatiile.

”Poate fi vorba de o problema cu bateriile, din lipsa de alimentare electrica ”, a declarat Balbi, care a respins informatii de presa care evoca un incendiu si precizand ca submarinul, in lipsa oricarui contact cu uscatul, ar fi trebuit, in mod normal, sa iasa la suprafata, potrivit protocolului prevazut in astfel de situatii.


 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI