Sufleu de conopidă. Iată cum se prepară rețeta de sufleu de conopidă, pas cu pas!

Ingrediente sufleu de conopidă

1 conopidă de aproximativ 1 kg

400 ml lapte

3 ouă

2 linguri de făină

50 de grame de unt

sare, piper, nucșoară

30-40 de grame de parmezan sau cașcaval pentru gratinat (facultativ)

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

2 linguri de pesmet pentru tapetat forma și presărat pe deasupra

Mod de preparare

1.  Conopida trebuie curățată, spălată și ruptă în buchețele mici, egale, se pune la fiert în apa sărată.

2. Se pornește cuptorul și se fixează la 190 de grade Celsius. Se pregătește o formă termorezistentă rotundă – sau mai multe forme individuale rotunde (ramequins) – ungând-o cu unt (o cantitate mică din totalul de 50 de grame recomandat) și tapetând-o cu pesmet.

Prepararea sosului de baza

3. Se încălzește într-o cratiță restul de unt. Se adaugă făina. Se amestecă repede atât cât să  înglobeze grăsimea.

3. Se stinge cu laptele fierbinte și se fierbe un sos bechamel grosuț.

Asamblarea sufleului

4. Pentru a putea asambla sufleul, mai întâi se se scurge bine de apă conopida. Aceasta trebuie să fie fiartă mai „al dente”.

5.  Gălbenușurile se încorporează în sosul bechamel deja răcorit parțial, amestecând bine.

6. Separat, albușurile se bat spumă cu un praf de sare.

Citeste si: Prăjitură de toamnă: O rețetă delicioasă pe care trebuie să o încerci!

7. Se adaugă albușurile și se amestecă cu mișcări verticale, de împachetare.

8. Se toarnă în forma pregătită la punctul 2 o cantitate din bechamelul cu ouă, suficient cât să acopere fundul acesteia.

9. Următorul pas pentru a finaliza sufleul: deasupra sosului de bază din formă se aranjează buchețelele de conopidă.

10. Se acoperă conopida cu restul de sos și se presară cu pesmet.

Coacerea sufleului

11. Se dă forma cu sufleul asamblat la cuptorul preîncălzit la 190°C. Când se rumenește (aproximativ jumătate de oră, timp în care nu se va deschide ușa cuptorului sub nicio formă) se poate servi imediat, cald.

12.  Sufleul se poate presăra cu puțină brânză – cașcaval, parmezan

Citeste si: VIDEO| Wild cooking: rețetă delicioasă de sparanghel cu carne de vită


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si