Supă cremă de dovleac. O rețetă savuroasă pentru această toamnă
Supă cremă de dovleac. Rețeta de supă cremă de dovleac este una dintre cele mai apreciate rețete. Este foarte ușor de preparat și are multe beneficii pentru organism! Iată cea mai ușoară rețetă de supă cremă de dovleac!
Dovleacul are foarte multe beneficii pentru sănătatea noastră. Poate fi adăugat în foarte multe rețete. Cea mai cunoscută rețetă este cea de supă cremă de dovleac.
Este un preparat aromat și gustos care se prepară din doar câteva ingrediente și în doar 30 de minute.
Ingrediente
sare
2 linguri ulei de măsline
1 ardei gras
1 ardei iute
2-3 căţei usturoi
1 ţelină
2 cepe albe
800 g dovleac turcesc
piper
Mod de preparare supă cremă de dovleac
1. Se curăţă dovleacul, se taie cubuleţe şi se pune să fiarbă în apă cu sare. Se pun şi câteva picături de ulei de măsline şi se lasă să fiarbă la foc potrivit.
2. Între timp, se curăţă ceapa, ţelina, usturoiul, ardeiul gras şi se pun la fiert împreună cu dovleacul.
Se lasă să fiarbă în continuare, la foc mic.
3. Se încearcă dacă au fiert legumele şi se scot în sită. Ceapa, usturoiul şi ardeiul se dau de o parte, iar dovleacul şi ţelina se pasează cu mixerul.
4. Piureul de dovleac se amestecă cu zeama în care a fiert, se adaugă ulei de măsline, sare şi piper, după preferinţă, şi se mai lasă să dea într-un clocot, apoi se ornează cu frunze de pătrunjel verde şi rondele de ardei iute. Rețeta supă cremă de dovleac se serveşte cu crutoane.