Iarna își intră în drepturi. Meteorologii spun că ar trebui să uităm de vremea de primăvară și să ne pregătim pentru zăpadă. Finalul acestei luni vine cu un val de aer rece în toată țara.

Vine frigul în România

Vremea caldă a luat sfârșit, iar frigul a început să se simtă din ce în ce mai tare. Au aflat-o pe pielea lor oamenii care au fost nevoiți să apeleze brusc la o geacă mai călduroasă.

Diana Buzea, reporter Kanal D prezintă situația pe scurt: „Dacă săptămâna trecută ne obișnuisem cu temperaturile de primăvară de 20 de grade Celsius, acum trebuie să căutăm în șifonier hainele groase. Trecem la paltonul de iarnă, la mănuși și, neapărat, ceva de pus pe cap, pentru că iarna își intră în drepturi și vor fi temperaturi din ce în ce mai scăzute”.

„Îmi pare rău că am ieșit așa dezbrăcată afară, deși mi-am luat și mănuși și fular... tot mi se pare foarte frig... e o schimbare așa bruscă”, „Trecusem deja la ținuta de primăvară, la cămășute, dar, acum ,se pare că trebuie să scoatem iar puloverele”,  sunt mărturiile câtorva trecători.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Schimbările de temperatură i-au debusolat pe mulți, care abia ce se obișnuiseră cu vremea mai caldă, iar acum sunt nevoiți să suporte frigul specific iernii.

Citește și: VIDEO- Vremea se răcește brusc în toată țara! Temperaturi de până la -10°C

Ce spun meteorologii?

Meteorologii anunță pentru săptămâna aceasta o vreme rece, chiar sub temperatura de îngheț în unele zone.

Andrei Meda, meteorolog spune că: „Maximele o să fie cuprinse în general, între 0 și 6 grade, iar cele mai mari valori, în vest, cele mai mici prin nord, prin centru.
Dacă vorbim de temperaturile minime, în general săptămâna aceasta vor fi cuprinse între -9 și 0 grade, cele mai scăzute în partea de est a Transilvaniei”.

În Capitală, astăzi au fost în jur de 4 grade Celsius, însă temperaturile vor fi în continuă scădere, iar miercuri vom avea în jur de 3 grade. În a doua jumătate a săptămânii va și ninge, iar sâmbătă vor fi 2 grade.

S-au schimbat anotimpurile, de câțiva ani de zile, ăsta e mersul anotimpurilor, iarna a fost târzie, și în februarie- martie, câteodată și aprilie, am avut frig și zăpadă.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Andrei Meda, meteorolog: „Pe partea de sud- est o să avem de toate, și episod de ninsoare, și de ploi și lapoviță, dar față de ce a fost până acum, adică ceva trecător când doar în unele cartiere s-a depus strat, acum ar trebui să vedem mai multă ninsoare”.

Citește și: Prognoza meteo pentru perioada 23 ianuarie-20 februarie 2023. Ce temperaturi se vor înregistra?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si