"Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică neidentificată" spre Marea Japoniei, a anunţat Statul Major interarme sud-coreean (JCS), fără a oferi alte detalii.

Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică ”neidentificată”

Lansarea rachetei vine după întâlnire între miniştrii adjuncţi ai afacerilor externe american, nipon şi sud-coreean.

"Am convenit să ne întărim cooperarea(...) pentru ca Phenianul să pună imediat capăt imediat activităţilor sale ilegale şi să reia negocierile pentru denuclearizare", a declarat în timpul acestei întrevederi sud-coreeanul Cho Hyun-dong.

Citeste si: Biden avertizează: „Permiteţi-mi să spun doar că Rusia ar face o greşeală incredibil de gravă”

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

"Cele trei ţări au convenit asupra necesităţi unui răspuns de o forţă fără precedent în cazul în care Coreea de Nord va întreprinde al şaptelea său test nuclear", a declarat el pentru presă.

Coreea de Nord se pregătește de un nou test nuclear

"Toate aceste comportamente sunt periculoase şi profund destabilizatoare", a avertizat secretarul de stat adjunct american Wendy Sherman, îndemnând Coreea de Nord "să se abţină de la noi provocări".

Citeste si: Vladimir Putin ar avea cancer. Imaginile rare cu președintele rus în care apare cu o rană misterioasă pe mână: „Nu vrea să schimbe istoria, ci să o încheie”

Coreea de Nord a lansat circa 240 de tiruri, potrivit JCS, acest gest fiind considerat drept "încălcare manifestă" a acordului din 2018, potrivit agenţiei Yonhap. Acest acord a stabilit "o zonă maritimă tampon" menită să prevină tensiunile. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si