Close sidebar
Close sidebar

Tii post, dar ai pofta de ceva dulce? Incearca placinta cu mere de post! O reteta senzationala!

Cine zice ca-n post nu se pot face prajituri bune de casa? Spornica, aromata, usor de facut. Tocmai buna pentru zilele in care ai pofta de dulce!

A.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

Ingrediente Prajitura frageda cu mere

Pentru foi
250 ml apa minerala
150 ml ulei 
o lingurita zeama de lamaie
150 g zahar
un plic praf de copt
550-600 g faina alba
putina sare
Pentru umplutura
1 kg- 1kg si jumatate mere
150 g zahar
o sticluta esenta rom
2 linguri zeama de lamaie
scortisoara 
In plus – zahar pudra vanilinat pentru pudrat

Mod de preparare Prajitura frageda cu mere 
Intr-un bol pune apa minerala, uleiurile, zeama de lamaie si zaharul. Omogenizeaza si adauga praful de copt.
Pune faina, putin cate putin, omogenizand, apoi amesteca/framanta cu mana. Pune intai 550 g de faina, si in, functie de puterea ei de absorbtie vezi daca mai sunt necesare si cele 50 g ramase.

Trebuie sa obtii un aluat elastic, omogen, care nu se lipeste de mana.

Framanta-l 5 minute apoi pune o folie de plastic deasupra si da-l la frigider.

Citeste si: Băiatul care a înjunghiat doi tineri în Grădina Botanică din Craiova a fost condamnat definitiv. Câți ani de închisoare îl așteaptă- kanald.ro

Citeste si: Gabriela a murit într-un accident, iar soțul ei, pompier chemat la intervenție, a leșinat când a aflat- wowbiz.ro

Citeste si: Cum să cumpăraţi cele mai ieftine bilete de avion. Care sunt zilele cu tarifele cele mai mici- antena3.ro

Intre timp ocupa-te de umplutura de mere.

Depinde in ce tava vrei sa coci prajitura. Daca vrei foi mai subtiri curata 1 kg si jumatate de mere, daca folosesti o tava mai mica si foile vor fi mai groase, pune doar un kg de mere.

Merele spalate si curatate se dau pe razatoare si se pun intr-o strecuratoare. Deasupra se pune zaharul, zeama de lamaie si esenta de rom si omogenizam.

Stoarcem merele de zeama.
Aluatul se scoate de la rece si se imparte in doua bile egale.

Tava se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina.

Se formeaza din aluat foaie cu laturile egale cu dimensiunea tavii.

Se transfera foaia in tava si deasupra se pune unform marul, scurs bine de suc.

Deasupra se pune foaia obtinuta din cea de-a doua bila de aluat si se inteapa  cu furculita.


Se baga tava in cuptorul preincalzit la 175-180 grade (la cuptorul electric) si se lasa prajitura pana ce s-a rumenit frumos.

Sursa: retetepapabun.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI