Tochitură bucovineană. Nu este un secret pentru nimeni faptul că mâncarea bucovineană are un gust aparte. Așadar, vă propunem să încercați o rețetă din zona Bucovinei: tochitură bucovineană.

Tochitură bucovineană. Ingrediente

Pentru această rețetă aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • un kilogram de carne de porc (un mix din: mușchiuleț, pulpă, ceafă, costiță)
  • 300g cârnăciori afumați
  • 100 ml vin alb dulce
  • trei căței de usturoi
  • o linguriță de boia dulce
  • 50 ml ulei
  • sare și piper,
  • patru ouă
  • 200 gr.
    de brânză de vaci sau telemea
  • tochitura bucovineana
    tochitura bucovineana

Citeste si: Mămăligă cu brânză și smântănă. Rețeta tradițională

Tochitură bucovineană. Mod de preparare

Tochitură bucovineană. Carnea se taie cubulețe și se prăjește într-un ceaun, împreună cu costița.

Se adaugă puțină apă apoi, să nu se ardă, și se fierbe amestecul de carne la foc mic, până intră furculița în carne. Așa vă veți da seama că este totul bine preparat.

Citeste si: Ciulama de ciuperci cu pui. Rețeta tradițională a bunicii

tochitura bucovineana
tochitura bucovineana

Tochitură bucovineană. După ce s-a fiert, se adaugă vinul, usturoiul, cârnăciorii tăiați fin (prăjiți și ei). Separat, se pregătește mămăliga.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

tochitura bucovineana
tochitura bucovineana

Când totul este gata, se servește tochitura pe farfurie, alături de mămăliga, peste care se pune brânza și oul prăjit.

Citeste si: Cum se fac clătitele japoneze? Ingredientul secret de care ai nevoie se află în orice cămară!

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si