În special în ultimii ani, oamenii din întreaga lume încearcă să adopte un stil de viață din ce în ce mai sănătos. Cu toate acestea, multe persoane nu știu cu exactitate de unde să își ia necesarul de nutrienți.

Unele legume nici nu sunt luate în calcul atunci când încercăm să urmăm un regim alimentar cât mai variat și mai sănătos. Iată care sunt unele dintre legumele care au cele mai multe beneficii pentru organism.

Citește și: Rețeta băuturii miraculoase, care te va ajuta să ai un somn liniștit. O poți prepara acasă, din câteva ingrediente simple

legume verzi, cele mai sanatoase alimente, regim alimentar

Este foarte important să avem un regim alimentar în care să includem cât mai multe legume.

[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Potrivit specialiștilor, care au analizat conținutul a 17 nutrienți vitali care se găsesc în mai multe alimente, a fost descoperit un aliment cu adevărat minune. Studiul în cauză a relevat faptul că există un aliment care, la fiecare sută de calorii consumată din el aduce 100% din necesarul zilnic de nutrienți de care are nevoie corpul uman, scrie focus.de.

Nu multă lume folosește acest aliment, însă năsturelul, căci despre el este vorba, nu ar trebui să fie ignorat atunci când vrem să urmăm un stil de viață cât mai sănătos.

Planta este cunoscută în popor și sub denumirea de brâncuță sau măcriș de baltă. Ea poate fi cultivată chiar și în propria grădină, dar cei care aleg această variantă trebuie să fie foarte atenți la nivelul de hidratare de care beneficiază aceasta, pentru a nu pierde din nutrienți.  

Leguma care s-a clasat pe al doiloea loc în acest clasament este varza chinezească. Consumul frecvent al acestui aliment aduce organismului un sfert din aportul zilnic necesar de vitamina C, proteine vegetale și aminoacizi.

Locul trei este ocupat de către manglod sau sfecla elvețiană. Foarte sănătoasă este și sfecla roșie, care se clasează pe locul 4 în acest clasament. Alte alimente extrem de sănătoase sunt spanacul, salata verde, pătrunjelul, salata romană și varza.

Citește și: Legumele care fac minuni pentru vegetarieni! Nutriționiștii spun că sunt pline de proteine: „Sunt la mare căutare”

legume verzi, cele mai sanatoase alimente, regim alimentar

Unele dintre cele mai sănătoase alimente din întreaga lume.

[Sursa foto: Unsplash]

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si