Cea mai buna solutie pentru a obtine vitaminele si mineralele de care ai nevoie este sa ai o alimentatie corespunzatoare. Cea mai buna absorbtie a acestora la nivelul organismului se face atunci cand mananci alimente bogate in nutrienti, nu cand alegi varianta suplimentelor alimentare.

Fructele sunt o sursa foarte buna de vitamine si minerale, insa acesta nu este singurul motiv pentru care isi merita locul in alimentatia ta.

Iata TOP 5 motive pentru care sa merita sa incluzi fructele proaspete in dieta ta:

Sunt usor de procurat

In ziua de astazi, fructele sunt extrem de usor de procurat. Le vei gasi in piata, la tarabe, dar si un supermarket sau chiar in minimarket. Nu numai ca le poti cumpara de aproape oriunde, insa foarte multe magazine oferta o varietate larga de fructe. Poti gasi fructe exotice, fructe de sezon sau chiar fructe gata de consum, spalate si decojite.

Faptul ca le poti procura usor inseamna ca nu vei avea deloc batai de cap atunci cand alegi sa le consumi zilnic.

Sunt usor de preparat

Fructele nu trebuie gatite, iar multe dintre ele sunt gata de consum dupa ce le speli. Astfel, ca sa te bucuri de gustul lor delicios, nu trebuie sa petreci minute bune in bucatarie, sa pierzi timp sau energie.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citește și: Care sunt cele 5 "zone albastre" ale planetei unde oamenii trăiesc peste 100 de ani. Secretul lor este...

Poti consuma fructele ca atare sau le poti transforma in sucuri ori smoothie-uri gustoase. Nici acest procedeu nu iti va consuma mult timp, in special daca ai un aparat care sa faca treaba in locul tau. Pe altex.ro gasesti storcatoare de fucte la preturi avantajoase pentru a-ti prepara cele mai gustoase smoothie-uri, milkshake-uri si fresh-uri.

Satisfac pofta de dulce

Dulciurile din comert sunt deseori pline de conservanti, colorati si zahar procesat. Acestea nu aduc niciun plus in dieta ta si este bine sa le eviti ori de cate ori poti. Fructele in schimb pot fi o alternativa hranitoare la dulciurile din comert.

Iti poti satisface pofta de dulce cu un fruct, insa nu este o idee buna sa consumi nici fructe in cantitati foarte mari.

Citește și: VIDEO- Festivalul gurmanzilor s-a încheiat la Oradea

Sunt satisfacatoare vizual

Farfuriile si bolurile cu mancare colorata sunt satisfacatoare vizual, ceea ce inseamna ca iti va face placere sa mananci. Fructele te pot ajuta sa dai culoare si savoare preparatelor, fie ca este vorba de o salata sau un terci de ovaz.

Le poti combina cu o multime de alte alimente

Poti adauga fructe in salata, le poti folosi pentru micul dejun, daca mananci terci de ovaz sau budinca de chia, dar le poti folosi si in prepararea carnii.

Rata cu portocale sau puiul cu mango ori ananas sunt cateva exemple de asociere intre carne si fructe.

Fructele consumate in cantitati moderate sunt o alegere inspirata pentru o alimentatie echilibrata si plina de nutrienti.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si