Trei rețete simple cu ciuperci
Trei rețete simple cu ciuperci. Ciupercile sunt un aliment minune, extrem de sănătoase și, în perioada postului, reprezintă o alternativă ideală pentru carne, deoarece este bogată în proteine.
Trei rețete simple cu ciuperci. Ciupercile comestibile au numeroase beneficii pentru sănătate. Sunt bogate în nutrienți și, potrivit unor studii de laborator, anumiți compuși din ciuperci au capacitatea de a opri dezvoltarea celulelor tumorale. De asemenea, reprezintă un aliment ce contribuie la creșterea sistemului imunitar și la favorizarea digestiei.
Ciupercile sunt gustoase și pot fi preparate în multe moduri, obținându-se câteva mâncăruri extrem de rapide și delicioare. Iată câteva dintre ele!
Ingrediente
500 g ciuperci atent spălate și curățate;
Mod de preparare:
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Se pune uleiul la încins într-o oală, iar ceapa se toacă mărunt, după care se călește. După 2 minute, se adaugă și usturoiul tocat fin. Se adaugă ardeiul gras tocat și se amestecă alături de celelalte ingrediente. Se călesc legumele până când se înmoaie textura. Se adaugă roșiile tăiate cubulețe și se lasă la fiert până când scade zeama.
Se toacă mărunt ciupercile și se pun la fiert împreună cu celelalte legume.
Adaugă sare și piper măcinat, după gust și puțină verdeață proaspătă. Poftă bună!Ingrediente:
Mod de preparare: După ce ai spălat și curățat bine ciupercile, toacă bine codițele acestora și pune-le deoparte. Se pregătește apoi umplutura pentru ciuperci. Ceapa se călește timp de 3–4 minute într-o oală măricică. Se pune carnea de pui tocată cubulețe peste ceapa călită și se amestecă bine timp de câteva minute. După ce carnea e făcută, se adaugă în oală codițele de ciuperci, tocate mărunt, și se amestecă. Se adaugă turmericul, boiaua și sarea și se încoporează bine în compoziție.
Citește și: Greșeala pe care mulți credincioși o fac în Postul Paștelui 2023. Ce este interzis
Ulterior, se adaugă roșiile peste celelalte ingrediente. Ultimul ingredient necesar umpluturii este pătrunjelul, de asemenea tocat mărunt. Se amestecă bine și se lasă umplutura la răcit. Se umplu ciupercile cu vârf. Se preîncălzește cuptorul la 200°C și se lasă ciupercile pentru 20 de minute.
Ciupercile se scot din cuptor și se taie felii de cașcaval subțiri, așezate ulterior peste fiecare ciupercuță. Se mai pun timp de 2 -3 minute pentru a se topi cașcavalul. La final, poți decora ciupercile cu pătrunjelul rămas. Poftă bună!Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Ingrediente:
Citește și: Usturoiul verde. Zece beneficii incredibile pentru organismul tău
Mod de preparare: Se separă albușul de gălbenuș, iar apoi se amestecă bine gălbenușurile cu sarea. Între timp, se bate albușul spumă. Aici, poți adăuga și piperul. Toarnă treptat uleiul în gălbenușuri și bate-le rapid cu telul. Ulterior, toarnă gălbenușurile peste spuma de albușuri și amestecă-le ușor cu o spatulă, de jos în sus. Se adaugă în compoziție ardeiul tocat mărunt, măslinele, ciupercile, cașcavalul și șunca tăiată cubulețe și se încorporează. Se cerne făina amestecată cu praful de copt și se adaugă la compoziție în timp ce se amestecă. Compoziția de chec aperitiv trebuie dispusă în tăvi și nivelată. Se preîncălzește cuptorul la 200°C și se lasă checul la făcut timp 40–50 de minute. Poftă bună!