Premierul a afirmat, vineri, intr-o conferinta depresa sustinuta la Neptun, dupa intalnirea Comitetului Executiv National al PSD, ca supraacciza la carburanti va fi implementata in aceasta toamna.

"Supraacciza la carburanti va fi o decizie implemetata in toamna aceasta, dar inca se negociaza cu producatorii. Atunci cand ea a fost scoasa, odata cu celebra taxa de stalp, la pompa nu s-a vazut nicio imbunatatire, iar atunci a fost scoasa pentru a usura povara fiscala pe cetateni.

Daca tot nu s-a usurat, sa o punem la loc, macar din banii aia poate mai facem un spital, ca nu am scos-o ca sa se imbogateasca distribuitorii", a declarat premierul.

El a precizat ca valoarea supraacizei este in discutie si a spus ca se fac simulari.
Intrebat daca Guvernul va majora si redeventa, Tudose a raspuns afirmativ, explicand ca acest lucru s-ar putea produce dupa ce se va vedea "comportamentul celor din piata"

Primul-ministru doreste ca in maximum trei saptamani sa fie gata draftul de buget pentru anul viitor, iar in octombrie sa fie depus in Parlament.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

"Pentru coerenta actului guvernamental, politic, parlamentar, in doua-trei saptamani maximum sa avem draftul de buget pentru a intra intr-o normalitate. In octombrie, sa depunem bugetul pe 2018 la Parlament, iar o data cu acest draft sa avem si toate masurile legislative, inclusiv pe domeniul fiscal, pentru a fi sustenabil proiectul de buget, la pachet, sa nu balbaim, sa ne trezim in ianuarie ca trebuie, pentru a pune in practica bugetul, sa avem niste legi care ar fi trebuit facute in Parlament si in guvern in 2017 si atunci raspunsul este ca in trei saptamani vesi avea pachetul complet",

a mai spus Tudose.

El a explicat ca cea mai importanta prevedere o reprezinta Legea salarizarii unice, dar si scaderea impozitului de la 16 la 10 la suta si diminuarea contributiilor sociale.

"Cea mai importanta prevedere este Legea salarizarii unice, cum stiti foarte bine acea transferare a cheltuielilor cu angajatul pe un salariu brut, diminuarea impozitului pe venituri, de la 16 la 10 la suta, diminuarea contributiilor sociale, toate acestea vor fi la pachet facute", a mai declarat Tudose.

Intrebat daca taxa pe produsele care fac rau sanatatii va mai fi introdusa, Tudose a raspuns ca o parte din ele sunt deja suprataxate, iar altele sunt interzise si nu mai pot fi taxate, intrucat nu mai exista.

"Avem doua realitati. S-a dorit a fi eliminate cele toxice si s-a constatat ca o mare parte din ele sunt deja suprataxate si atunci cele care sunt interzise nu le mai putem taxa ca nu mai exista, iar cele care aveau un anumit tip de potential negativ asupra sanatatii sunt deja taxate", a mai spus Tudose.

Citeste si: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul dur în limba română al lui Michele Morrone după ce a vizitat o parte din atracțiile turistice din România- radioimpuls.ro

Citeste si: „Orașul Mântuirii” sau „mini-Grecia” de la malul Mării Negre. Așezarea antică ascunde un tezaur chiar lângă țărm- antena3.ro

Ministerul Finantelor a redactat un proiect de ordonanta de Guvern prin care urmeaza sa fie modificat Codul Fiscal, principalele noutati fiind majorarea semnificativa a accizelor la carburanti de la 1 septembrie, ceea ce inseamna ca soferii vor plati mai mult pentru benzina si motorina, in timp ce patronii sau actionarii companiilor nu mai platesc deloc impozit pe dividende din 2018. Pretul benzinei din Romania este in prezent al doilea cel mai mic in randul celor 28 de state din Uniunea Europeana, dar va ajunge similar cu nivelul din Austria, iar cel al motorinei semnificativ mai mare decat in Austria sau Luxemburg, dupa majorarea accizelor de la 1 septembrie, arata calculele News.ro, pe baza preturilor medii din UE publicate de portalul energy.eu.

Sursa: news.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si