Close sidebar
Close sidebar

Turcia îşi mută ambasada înapoi la Kiev, de la Cernăuţi

Turcia şi-a mutat Ambasada în Ucraina înapoi la Kiev, după ce a mutat-o temporar la Cernăuţi, la frontiera cu România, în martie, din motive de securitate, anunţă ambasada turcă, relatează AFP.

Diana Bostan,

Ambasada Turciei la Kiev


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Potrivit postului turc privat NTV, ambasada şi-a reluat activităţile la Kiev începând de miercuri.

Citeste si: Un filmuleț cu soldații ruși a stârnit râsete pe rețelele de socializare. Greșeală uriașă comisă de militari în timp ce căutau mine

Turcia îşi mută ambasada înapoi la Kiev, de la Cernăuţi

”Ne-am mutat temporar activităţile în oraşul Cernăuţi, care a devenit centrul logistic al eforturilor de evacuare. Ne-am întors azi (marţi) la Kiev, la noi”, a anunţat marţi seara, într-un mesaj postat pe Twitter, Ambasada Turciei în Ucraina.

Citeste si: Irina a fost ucisă de ruși în masacrul de la Bucha. Apropriații au recunoscut-o după manichiură: ,,Unghiile ei roșii se vedeau din cer" 

Citeste si: „Pentru ce ai lăsat copilașul tău?”. Momente de coșmar la înmormântarea lui Ionuț, tânărul din Iași care și-a luat viața în curtea părinților! Familia lui este îngenuncheată de durere- kanald.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: UPDATE. Incendiu uriaș în Maramureș: Flăcările scăpate de sub control au ajuns la case și un rezervor de motorină, grad maxim de alertă- antena3.ro

Ankara şi-a mutat, la 11 martie, ambasada la Cernăuţi, în sud-estul Ucrainei, la aproximativ 40 de kilometri de frontiera cu România.

Turcia este un aliat apropiat al Ucrainei

Turcia a evacuat personalul ambasadei ”din motive de securitate”, declara AFP un oficial de la Ministerul turc de Externe, în timp ce armata rusă se apropia de capitala ucraineană.

Citeste si: Băiatul în vârstă de 4 ani, care s-a rătăcit pe 10 martie încercând să plece din Kiev cu bunica sa, a fost găsit mort: ,,Sasha, îngerașul nostru este deja în Rai!" 

Turcia, care se implică mult în negocieri între Ucraina şi Rusia în vederea încheierii unui armistiţiu, este una dintre ultimele ţări care-şi păstrează reprezentanţa în capitala Ucrainei, căreia îi este un aliat apropiat.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI