Close sidebar
Close sidebar

Un băiețel de 8 ani, în comă indusă după ce s-a ciocnit cu sora lui la trambulina pentru copii

Un moment de neatenție la locul de joacă a fost la un pas să se încheie cu o tragedie. Un băiețel de 8 ani se află în comă indusă după ce s-a ciocnit cu sora lui la trambulina de copii.

Sorin Negru,

Copilul alături de mama sa

[Sursa foto: Facebook ]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Un băiețel de 8 ani din California se luptă pentru viața sa, după ce s-a ciocnit de sora lui mai mică pe o trambulină, potrivit Daily Mail.

Micuțul Leeland Havensek a fost pus de medici în comă indusă și pronosticul cu privire la sechelele loviturii asupra creierului său este unul incert.

Leeland Havensek, alături de surioara sa

[Sursa foto: Daily Mail]

Copilul se afla la ziua de naștere a fratelui său în localitatea Carlsbad când accidentul s-a întâmplat în timp ce sărea pe trambulina din curtea familiei.

După coliziune, familia lui a început să-l monitorizeze la fiecare 10 până la 15 minute pentru o potențială comoție cerebrală, după cum a povestit mama lui Leeland, Maggie.

Ce a urmat după accidentul dintre cei doi copii

Mai târziu în acea zi, Maggie a auzit un zgomot despre care a spus că a sunat ca un sforăit și a descoperit că fiul ei „respira greu și nu răspundea”.

Băiatul de 8 ani a trebuit să fie transportat cu avionul la un spital de copii din San Diego, la aproximativ 50 de km distanță.

Citeste si: Dan Negru a anunțat moartea celui care i-a fost „tată” în viața profesională. Dodo Munteanu a fost șeful lui la Radio Televiziunea Română în anii '90- kanald.ro

Citeste si: Iancu a reacționat, când a aflat că Beni vrea să meargă la nunta lui: „Nu poate veni oricum”- wowbiz.ro

Citeste si: Misterul unei crime de acum 50 de ani a fost rezolvat. Ucigașul a fost găsit, dar nu a mai putut fi arestat- antena3.ro

„Au spus că lovitura la cap a fost de fapt foarte gravă și nu suntem siguri dacă va reuși să treacă peste”, a spus Maggie pentru KTLA, în timp ce ea și soțul ei îl pregăteau pe Leeland pentru operație.

O scanare CT a dezvăluit o sângerare gravă pe creierul lui Leeland, umflare și un cheag de sânge suficient de mare pentru a provoca un accident vascular cerebral la băiat.

Starea copilului este mai bună după operație

I s-au efectuat două intervenții chirurgicale și a fost în comă indusă medical de câteva zile, dar de marți Maggie a spus că starea sa a început să se îmbunătățească.

„Au luat decizia de a acționa și de a îndepărta o parte din craniu pentru a lăsa creierul să se extindă și să se umfle fără a provoca daune secundare. Tot ce au făcut a fost uimitor și el răspunde foarte bine”, a spus ea.

Citește și: Care e secretul japonezului "King Kazu". Ce mănâncă și cum trăiește cel mai bătrân fotbalist din lume. La 56 de ani, tocmai a semnat cu o echipă din Europa!

Unul dintre profesorii copilului, Melanie Lupica, care a deschis un cont GoFundMe le-a scris donatorilor că baiatul a început să se trezească.

"Leeland începe să se trezească încet. Îi scot o parte dintre medicamente și îl urmăresc îndeaproape pentru a vedea cum reacționează', a spus femeia care a strâns până acum 36.000 de dolari. „

Citeste si: Veste proastă pentru gospodinele care au centrală termică și stau la casă. Ce modificări se anunță?- kfetele.ro

Citeste si: Cine este Radu Ioan Budeanu, fiul Deliei Budeanu și moștenitorul dinastiei Budeanu- radioimpuls.ro

Citeste si: Misterul unei crime de acum 50 de ani a fost rezolvat. Ucigașul a fost găsit, dar nu a mai putut fi arestat- antena3.ro

Familia lui este alături de el și începe să dea semne că îi poate auzi. Sperăm că urmează o veste mare. Familia lui este atât de recunoscătoare pentru revărsarea de dragoste și sprijin.'

„Nu va putea să meargă. Nu știm când iese, dar toată partea stângă a corpului va fi compromisă”, a spus Maggie.

Accidentele cu trambulină sunt frecvente. Peste 800.000 de copii au suferit răni de la trambuline între 2009 și 2018, dintre care majoritatea au fost suferite de copii sub 16 ani, potrivit unui studiu de la Mayo Clinic.

Aproximativ o treime dintre răni au fost fracturi osoase, dar se știe că se întâmplă și leziuni ale capului și ale coloanei vertebrale.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI