Alte trei decese au survenit între decembrie 2021 și iunie 2022 în Lombardia, Piemont și Emilia-Romagna din același motiv: infecția cu listeria.

Bărbatul a murit după ce a mâncat crenvurști de pui

Bătrânul în vârstă de 83 de ani, din Alessandria, ar fi mâncat crenvurști cruzi de pui și a prezentat simptome specifice unei contaminări. A fost apoi internat la spitalul din oraș, potrivit ziare.com.

Citeste si: VIDEO: Patru tineri au atacat un livrator cu spray lacrimogen pentru a-i fura mâncarea

Din nefericire, starea sa de sănătate s-a deteriorat și, ca urmare a vârstei înaintate, bărbatul a murit. Ancheta urmează să stabilească dacă bărbatul a murit din cauza tulpinii St 155, care a provocat deja moartea altor trei persoane.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Ancheta demarată de Ministerul Sănătății din Italia a pus în legătură cazurile clinice și prezența tulpinii Listeria ST 155 în cârnații din carne de pasăre produși de societatea Agricola Tre Valli – IT 04 M CE. 

Loturile de crenvurști contaminate au fost retrase imediat de la vânzare.

Ce este Listeria

Listeria monocytogenes este o bacterie gram pozitivă ce se găsește frecvent în mediul înconjurător, atât la sol, în produsele vegetale, cât și în fecalele animalelor. Acest germen poate provoca listerioza.

Citeste si: Rețete pentru luna octombrie: Cele mai delicioase preparate de toamnă

Infecția apare odată cu transmiterea Listeriei monocytogenes prin intermediul produselor alimentare contaminate, ca de exemplu laptele insuficient pasteurizat, brânzeturile, carnea insuficient gătită, produse de pescuit, diverse produse alimentare gata pentru consum, precum și fructele sau legumele care nu sunt spălate corespunzător înainte de a fi consumate.

 

Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si