Seismul a fost înregistrat la ora locală 16.55 (21.55 GMT). Epicentrul a fost localizat la 30 de kilometri vest de Chilca, un oraş de coastă situat la 70 de kilometri sud de Lima, la o adâncime de 49 de kilometri, a precizat Centrul seismologic, potrivit Agerpres.

Citeste si: LIVE UPDATE Război în Ucraina, ziua 79: Luptele continuă în estul Ucrainei. Vladimir Putin amenință Occidentul că va suferi mai mult de pe urma sancțiunilor

Un cutremur cu magnitudinea de 5,5 zguduie Lima

"Un cutremur cu magnitudinea 5,5 s-a produs la 30 de kilometri vest de Chilca(...) La Lima, populaţia l-a resimţit puternic. Nu au fost raportate pagube deocamdată. Supravegherea continuă în zonele vulnerabile", a indicat Protecţia Civilă pe  Twitter.

Citeste si: Un nou cutremur de 4,2 grade a avut loc astăzi în România

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: „Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea- wowbiz.ro

În mai multe cartiere ale capitalei peruane, oamenii au ieşit în stradă ca măsură de precauţie, inclusiv parlamentarii care participau la o şedinţă în parlament, potrivit imaginilor difuzate de posturile locale de televiziune.

În urma seismului nu au fost raportate pagube sau victime

Peru este situat pe Cercul de Foc al Pacificului, o zonă cu activitate seismică importantă de-a lungul coastei de vest a continentului american.

Citeste si: Reacția cutremurătoare a lui Elon Musk după ce a fost ameninţat de Dmitri Rogozin: "Mi-a părut bine să vă cunosc”

La 7 ianuarie, un cutremur cu magnitudinea de 5,6 a lovit Lima şi oraşele învecinate, rănind nouă persoane şi distrugând mai multe case, reaminteşte AFP. AGERPRES/(AS- editor: Alic Mîrza, editor online: Andreea Preda)


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si