Medicul Mihai Craiu este cel care a lansat avertismentul cu privire la următoarele luni în România. Acesta susține că va fi cel mai mare val de bronșite din ultimii 10 ani.

„Sezonul de boli virale va fi deosebit de zgomotos anul acesta pentru copiii mici. A inceput acum mai mult de o lună cu școlarii. Și unii s-au plâns... Vai, vai iar spălat mâinile, jos masca, nu mai vrem dictatură medicală etc, etc.


Las' că e bine acum. Când un val de bronșiolite, de 3 ori mai mare decât cel de anul trecut și cel mai mare din ultimii 10 ani din UE, a început să măture emisfera nordică.

Citește și: A început sezonul gripelor. Cum facem diferența între viroză și gripă?

Priviți ratele de spitalizare, în ultimii ani, în SUA, conform CDC, în imaginea de mai jos. Curba verde, cu buline, este anul acesta. A început mult mai repede și a urcat mult mai abrupt.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: Bilanț Covid-19, 29 octombrie. 7 decese au fost înregistrate în ultimele 24 de ore

Care sunt avertismentele medicului

Nu e numai o problemă pe malul celălalt al oceanului. Ministrul sănătății din Franța a activat planul de Situații de Urgență în fața acestei creșteri masive de copii mici cu insuficiență respiratorie.

Operații amânate, copii gravi plimbați cu elicopterul, criză de paturi la ATI pediatrie...
Și nu e numai Franța... Și în Luxemburg e la fel.
Iar la noi abia a început.

Citește și: A început sezonul gripelor. Cum facem diferența între viroză și gripă?

Bun. Asta e... Suntem "deștepți" și nu ne interesează regulile. Sau suntem cu nervii la pământ și nu mai vrem vești proaste... De parcă ar fi perfect în toate componentele vieții cotidiene din România”, a avertizat medicul pediatru Mihai Craiu, într-un mesaj postat pe pagina de Facebook Spitalul Virtual pentru copii.

Medicul mai spune că familiile cu un copil mai mic de 6 luni trebuie să aibă grijă, asta pentru că în SUA 4 din 1000 de copii de această vârstă sunt ventilați și spitalizați.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si