Sirenele de raid aerian au sunat pe întreg teritoriul Ucrainei la primele ore ale zilei de 6 septembrie, în timp ce Rusia a efectuat o lovitură de amploare împotriva țării cu care se află în război.

Citește și: "Războiul nuclear e consecința inevitabilă a invaziei din Ucraina", spune un general rus

Cel puțin un civil a fost ucis într-un atac rusesc cu drone împotriva regiunii Odesa, iar la Kiev au fost raportate explozii și incendii de apărare aeriană.

Val de drone kamikaze asupra Ucrainei

Forțele ucrainene au doborât 15 din 25 de drone kamikaze Shahed-136/131 și toate cele opt rachete lansate de Rusia peste noapte, a raportat Forțele Aeriene pe 6 septembrie.

Citește și: Un nou atac a avut loc la granița României, asupra portului Izmail. Apărarea antiaeriană ucraineană a doborât 17 drone. Reacția MApN

Potrivit raportului, nouă bombardiere strategice rusești Tu-95 au tras șapte Kh-101. Rachete de croazieră /Kh-555/Kh-55 din zona Engels din regiunea Saratov din Rusia.

Forțele ruse au lansat și o rachetă balistică Iskander-M, potrivit Forțelor Aeriene. Se pare că aproximativ 25 de drone Shahed au fost lansate din direcțiile Primorsko-Akhtarsk în Krasnodar Krai, Rusia, și Chauda în Crimeea ocupată.

Toate rachetele Rusiei, doborâte de apărarea ucraineană

Forțele aeriene de la Kiev au spus că au urmărit și doborât toate cele șapte rachete de croazieră, racheta balistică Iskander și 15 drone folosind sisteme de rachete de apărare aeriană, avioane de luptă, grupuri mobile de foc și alte mijloace de apărare.

Capitala ucraineană Kiev a fost vizată în cursul nopţii de un atac combinat al Rusiei, cu "rachete de croazieră" şi alte rachete "probabil balistice", a informat pe Telegram şeful administraţiei militare, Serghei Popko.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

"Toate ţintele care vizau capitala au fost distruse de apărarea aeriană", a precizat Popko. Potrivit informaţiilor preliminare, "nu există victime sau pagube la Kiev", a precizat el.

Portul Izmail, bombardat violent 

Atacurile rusești cu drone de miercuri dimineața au ucis o persoană și au deteriorat infrastructura agricolă din Izmail, orașul port din regiunea Odesa, a declarat guvernatorul regiunii Oleg Kiper.

Atac al Rusiei în regiunea Odesa

Atac al Rusiei în regiunea Odesa

[Sursa foto: Twitter]

Atacurile nocturne au durat trei ore și au vizat regiunea Izmail, a spus Kiper pe Telegram.

Portul fluvial de pe Dunăre care se învecinează cu România, membru NATO, a devenit principala rută de export pentru produse ucrainene, după retragerea Rusiei dintr-un acord de cereale intermediat de ONU în iulie.

„Din păcate, o persoană a murit”, a spus Kiper, adăugând că este un muncitor agricol care a fost grav rănit și a murit în spital.

În mai multe așezări au fost înregistrate distrugeri și incendii”, a adăugat el, spunând că infrastructura portuară și agricolă au fost avariate, inclusiv clădiri administrative.

Atac al Rusiei în regiunea Odesa

Atac al Rusiei în regiunea Odesa

[Sursa foto: Twitter]

După prăbușirea acordului care permite transporturile de cereale din porturile Mării Negre, Rusia a intensificat atacurile asupra regiunilor Odesa și Nikolaev din sudul Ucrainei, unde se află porturi și infrastructură vitală pentru exporturile agricole.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Atacuri similare, la doar câteva sute de metri de teritoriul României. 

Ce a spus președintele Klaus Iohannis despre atacurile Rusiei de la granița României

Președintele Klaus Iohannis a răspuns marți întrebărilor unor jurnaliști străini cu privire la riscul escaladării conflcitului în cazul unor bombe rusești care ar cădea pe teritoriul României.

"În cadrul ultimului Summit NATO, am hotărât asupra unei serii de lucruri foarte concrete... Știm exact cine, când și ce are de făcut dacă ceva cade pe teritoriul NATO. Dacă are loc un eveniment, dacă amploarea evenimentului depășește ce avem concret prevăzut în procedurile noastre, toată lumea știe cum și când să facă. Sunt convins că înțelegeți că aceste lucruri nu sunt informații publice, dar vă pot spune cu siguranță că da, avem un scenariu, da, avem un plan pentru orice posibil incident. Însă, desigur, faptul că suntem pregătiți nu înseamnă că ne dorim să existe un incident. Nu ne dorim să avem incidente pe teritoriu NATO, care, în acest caz, este România", a explicat șeful statului.

Atac cu rachete de croazieră asupra Ucrainei

Atac cu rachete de croazieră asupra Ucrainei

Dacă aveți informații sau imagini cu atacurile de la Chilia Nouă, le puteți trimite pe [email protected].


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si