Recalcularea pensiilor a venit pentru mulți pensionari cu măriri, dar pentru alții cu dezamăgiri sau chiar ani buni de muncă tăiați. Mii de bătrâni au făcut drumul către Casa de Pensii pentru a corecta erorile create, însă există și unii mai norocoși, care vor primi de la 1 septembrie sume mai mari chiar și cu aproape 6 000 de lei. 

Este vorba despre un pensionar din Sibiu, care, în urma deciziei de recalculare, a primit în plus 5 930 de lei, o creștere uimitoare în comparație cu media din țară.

„În județul Sibiu sunt 99.254 de dosare de pensie care au fost recalculate în conformitate cu prevederile Legii 360/ 2023. Dintre acestea, un număr de 83.560 de pensii vor crește în urma recalculării. Cea mai mare diferență, din Județul Sibiu, ca urmarea a recalculării este de 5.930 lei. Pensia de care acesta beneficiază este de 19.768 lei, iar după recalculare este de 25.698 lei. Cuantumurile menționate sunt brute”, mai informează oficialii Casei de Pensii Sibiu.”, arată Dorel Aldea, directorul CJP Sibiu.

Pensionari dezamăgiți în urma recalculării pensiilor

Citește și: Județul din România care a secat! Oamenii rămân treptat fără apă și se chinuie să supraviețuiască: "Te duci repede, mori"

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria- wowbiz.ro

Citeste si: A murit „cel mai monstruos culturist din lume”. Sportivul mânca de 7 ori pe zi, peste 16.000 de calorii- antena3.ro

Peste 3,8 milioane de pensionari vor primi pensii mărite. În toată țara, în urma recalculării, 82,56% din pensionari, respectiv 3,8 milioane, vor primi bani mai mulți în mână, creșterea medie fiind de 622 de lei, conform declarațiilor ministrului Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu.

„Din septembrie, majoritatea pensionarilor vor primi pensii majorate. Dintre cele 4.609.830 de pensii din sistemul public de pensii, 3.806.270, adică 82,56% au fost majorate ca urmare a recalculării. În iunie 2024, pensia medie era 2.250 de lei. În septembrie 2024, pensia medie crește la 2.761 lei. Pentru cei 3,8 milioane de pensionari care beneficiază de majorări, creșterea medie de pensie este de 622 lei", a spus Bucura-Oprescu.

Citește și: VIDEO Scandalul recalculării pensiilor continuă: "Să mi se facă rău, să mor!"


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si