Close sidebar
Close sidebar

Un preot nominalizat la premiul Nobel pentru pace, vizat intr-o ancheta privind imigratia ilegala din Italia

Un preot originar din Eritreea, Mussie Zerai, al carui nume a fost evocat la un moment pentru premiul Nobel pentru pace, pentru angajamentul sau in favoarea migrantilor este vizat intr-o ancheta pentru ca ar fi favorizat imigratia ilegala, relateaza AFP.

Stirile Kanal D,


DISTRIBUIE
acest articol

"Am primit un mesaj de la Parchetul Trapani, informandu-ma de ancheta”, a declarat el, subliniind ca a actionat numai pentru a salva vieti, cu cea mai mare transparenta.

Ajuns in Italia in adolescenta, dupa ce a fugit din Eritreea, intrat la Seminar la 45 e ani, el a devenit de aproape 15 ani un punct de referinta pentru migrantii din Eritreea şi, in general, din Cornul Africii, care nu au avut mult timp decat numarul sau de telefon pentru a cere ajutor.

"Don Moise” a primit şi zeci de apeluri pe zi, cel mai adesea de la migranti pierduti pe mare. El transmitea apoi coordonatele ambarcautiunilor Pazei de Coasta italiene şi cele malteze, dar uneori şi ONG-urilor care aveau nave in apropiere.
 

Citeste si: „Pentru ce ai lăsat copilașul tău?”. Momente de coșmar la înmormântarea lui Ionuț, tânărul din Iași care și-a luat viața în curtea părinților! Familia lui este îngenuncheată de durere- kanald.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: UPDATE. Incendiu uriaș în Maramureș: Flăcările scăpate de sub control au ajuns la case și un rezervor de motorină, grad maxim de alertă- antena3.ro

Probabil ca astfel a aparut numele sau in ancheta deschisa in toamna anului 2016, de Parchetul Trapani din Scilia.

In cadrul acestei anchete, justitia a sesizat saptamana trecuta vasul ONG-ului german Jugend Rettet, pentru suspiciuni de legaturi directe cu traficanti din largul Libiei.

Potrivit presei italiene, ancheta vizeaza operatiuni de salvare desfaşurate de ONG-urile Médecins sans frontières şi Save the children.

" Este complet paradoxal sa ataci organizatiile umanitare pentru a lupta impotriva imigratiei ilegale. Este ca şi cum a-i ataca medicii pentru a protesta fata de o boala”, considera Mussie Zerai.

"Ar trebui mai degraba sa ne ocupam de cauza bolii, de ceea ce face oamenii atat de disperati incat sa işi rişte viata pe mare”, a adaugat el, evocand in special sutele de mii de tineri din taberele pentru refugiati

din Etiopia şi Uganda.
 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI