„În privința desființării Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, anunțul că Guvernul nu va proceda la desființarea ei și că așteaptă să îi convingem în Parlament pe Nicolicea și Iordache, ori pe Tariceanu și Ponta, este dezamăgitor. Această armă instituțională creată de Dragnea pentru intimidarea magistraților trebuie dezasamblată rapid”, a scris, pe Facebook, Stelian Ion.

„Dacă mai adăugăm și atitudinea Ministerului Justiției față de Legea recursului compensatoriu, avem în față un peisaj dezolant.

Nu se schimbă mai nimic, nu se repară aproape nimic din ce a distrus PSD-ul în materie de justiție. Ok, nu mai stăm cu teama că se dă mâine ordonanță de amnistie și grațiere, dar legea recursului compensatoriu scoate AZI criminalii și corupții din penitenciare, iar procurorii de rând înalt vor fi puși pe funcții tot de politicieni”, a adăugat deputatul USR.

Citeste si: Iohannis, la Ministerul Justiţiei: Se închide o etapă de tristă amintire. Trebuie reluată discuţia pe legile justiţiei

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Șoferii care încalcă regulile din Codul Rutier vor fi amendați pe baza imaginilor filmate din elicopter. Ce văd polițiștii pe camere- antena3.ro

Uniunea Salvaţi România critică primele decizii ale ministrului Justiţiei Cătălin Predoiu care amână abrogarea legii recursului compensatoriu şi desfiinţarea Secţiei Speciale şi în schimb declanşează concursurile de numire a noilor procurori şefi, fără să modifice legea în acord cu recomandările europene.

”USR consideră că abrogarea legii recursului compensatoriu este o urgenţă, peste 20.000 de deţinuţi au fost deja eliberaţi din închisori înainte de ispăşirea pedepsei şi în timp ce PNL tergiversează o decizie, alţi şi alţi criminali şi violatori ies de după gratii în baza acestei legi. Atunci când CEDO a condamnat România din cauza condiţiilor precare de viaţă din penitenciare, recomandările primite au vizat modernizarea şi extinderea sistemului penitenciar, nu eliberarea deţinuţilor pentru remedierea problemei spaţiului insuficient”, a transmis, joi, formaţiunea, printr-un comunicat de presă.

Citeste si: VIDEO| Ponta dinamitează Guvernul Orban. Reacția premierului desemnat


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si