Suedia, țara care a evitat impunerea oricăror restricții și blocaje în primul val al pandemiei de coronavirus, trece acum printr-un moment critic: spitalele din țara nordică se aglomerează cu pacienți cu coronavirus într-un ritm mai rapid decât orice altă țară din Europa, informează Daily Mail.

Citeste si: Ludovic Orban, mesaj la videoconferinţa cu prefecţii: „Nu aveţi voie să fiţi obosiţi!”

Suedia, în pragul unei crize sanitare

Numărul de persoane din spitalele suedeze cu virusul se dublează la fiecare opt zile, potrivit datelor Centrului European de Control al Bolilor, cu 2.866 de persoane aflate în prezent în Terapie intensivă.

Este o rată mai rapidă decât cele înregistrate în Austria și Slovacia, unde internările în spitale se dublează la fiecare nouă zile și în Italia, unde numărul de internări cu coronavirus se dublează la fiecare zece zile.

Epidemiologul Anders Tegnell, arhitectul strategiei antiblocare a Suediei, a sugerat în repetate rânduri că țara va merge mai bine decât altele în timpul celui de-al doilea val din cauza imunității naturale acumulate în timpul primului val.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Rata infectărilor din Suedia, în creștere explozivă[Sursa foto: Daily Mail]

Conferință de urgență pe tema crizei din Suedia

Anders Tegnell urmează să vorbească joi după-amiază într-o conferință de presă la Stockholm, unde medicul este asociat cu strategia sa unică în lume.

Vorbind la Financial Times în primăvară, Tegnell a spus: „În toamnă va exista un al doilea val. „Suedia va avea un nivel ridicat de imunitate și numărul cazurilor va fi probabil destul de redus", estima epidemiologul-șef suedez.

Acum, țara nordică se confruntă cu cel mai mare val de internări din Europa, iar miercuri a adoptat o legislație mai restrictivă care impune închiderea barurilor la ora 22.00 și interzicerea vânzării de băuturi alcoolice după această oră. 

Suedia, model negativ printre țările nordice

De fapt, totalul cazurilor din Suedia a urcat la niveluri record în ultimele săptămâni și a ajuns acum peste 4.000 de cazuri pe zi, pe baza unei medii de șapte zile.

Rata infectărilor este mult mai mare decât oricare dintre vecinii săi nordici, inclusiv Finlanda, care a favorizat o abordare prudentă a blocajelor și e refuzat strategia imunizării de turmă.

De asemenea, statisticile recente fac din Suedia una dintre puținele țări, alături de Italia, Polonia și Portugalia, în care cazurile cresc încă abrupt.

Sursa: Daily Mail

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si