Cercetătorii implicați în noul studiu au analizat 48 de lucrări publicate între ianuarie 2000 și iunie 2023 și au analizat datele care implică dietele pe bază de plante, sănătatea cardiovasculară și riscul de cancer.

Citește și: Locul unde timpul trece cu 9% mai lent pentru oameni. Un nou studiu dezvăluie un fapt uluitor

Analiza cercetătorilor a arătat că dietele vegetariene și vegane au o asociere puternică cu o stare de sănătate mai bună asupra unui număr de factori de risc asociați cu bolile cardiometabolice, cancer și mortalitate.

Dieta vegetariană ar ține sub control tensiunea arterială, gestionarea zahărului din sânge și indicele de masă corporală, potrivit 9News.com.

Potrivit savanților, astfel de diete fără carne sunt asociate cu un risc redus de boli cardiace ischemice, cancer gastrointestinal și de prostată.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Este diminuat, de asemenea, riscul de deces din cauza bolilor cardiovasculare.

Vești proaste pentru consumatorii de carne. Ce arată un studiu făcut pe o perioadă de 20 de ani

Vești proaste pentru consumatorii de carne

[Sursa foto: Pexels.com]

"Dieta fără carne scade riscul de cancer"

„Studiul nostru evaluează diferitele efecte ale dietelor fără animale asupra sănătății cardiovasculare și asupra riscului de cancer, arătând modul în care o dietă vegetariană poate fi benefică pentru sănătatea umană și poate fi una dintre strategiile de prevenire eficiente pentru cele două boli cronice cu cel mai mare impact asupra sănătății umane în secolul 21”, au spus autorii într-un comunicat de presă.

Aceste descoperiri sugerează că dietele pe bază de plante sunt asociate cu beneficii semnificative pentru sănătate, au spus cercetătorii.

Cu toate acestea, ei au remarcat că descoperirea este limitată de numeroasele diferențe dintre studiile anterioare, inclusiv dietele urmate, demografia pacienților, durata studiului și alți factori.

Stidiu realizat pe o perioadă de 23 de ani

Studiind cu atenție literatura științifică publicată între 2000 și 2023, o echipă condusă de medicul Angelo Capodici de la Universitatea Bologna din Italia a descoperit că oamenii care consumă diete vegetariene și vegane tind să aibă

rezultate măsurabil mai bune asupra sănătății.

Acest lucru nu înseamnă că ar trebui să eliminați imediat carnea din dietă, scrie Science Alert, deoarece nevoile alimentare ale indivizilor pot varia semnificativ.

Totuși, studiul sugerează că modificarea dietei ar putea fi un instrument mult mai puternic decât știam pentru îmbunătățirea rezultatelor sănătății, dar schimbările nu trebuie făcute brusc, ci treptat și în siguranță.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si