Tehnologia 5G permite o viteza de zeci de ori mai mare si da posibilitatea conectarii in timp real a mai multor dispozitive inteligente. Impactul 5G se va regasi in investitii, noi locuri de munca si in cresterea calitatii vietii cetatenilor, spun specialistii.

Sorin Grindeanu, presedinte ANCOM: E nevoie- si e si parte componenta a strategiei noastre nationale- de anumite modificari in legea infrastructurii, tocmai ca statul, autoritatile sa vina in intampinarea celor care dezvolta aceste retele, astfel incat sa putem cat mai repede sa dezvoltam si sa avem o retea viabila.

Citeste si: Tehnologia laser – 5G-ul medicinei dentare?

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Reprezentantii autoritatilor publice care au realizat proiecte de tip smart city, ai clusterelor de inovatie tehnologica, institutiilor academic cu profil tehnic, dar si experti in psihologia maselor s-au intalnit la Cluj pentru a discuta aspectele procesului de implemtentare a tehnologiei 5G. Acesta este primul oras in care s-au facut astfel de testari.

Emil Boc, primar Cluj Napoca: Cu siguranta, partile pozitive cu impact asupra calitatii vietii oamenilor vor fi mult mai mari.

V-am dat exemplu supravegherea medicala. Nu va trebui sa mergem la medici, vom avea supraveghere medicala de acasa. De asemenea, capacitatea de a sincroniza diferite dispozitive inteligente, de a avea un oras smart city prin cresterea calitatii vietii pentru a ne mentine tinerii acasa, pentru ca vor avea locuri de munca bine platite si Clujul va fi un pol de atractie pentru toata lumea.

In Cluj Napoca sunt montati sase senzori de monitorizare a nivelului de camp electromagnetic,iar masurile realizate permanent de catre acestia pot fi consultate si online.

Citeste si: Cum afectează tehnologia jocurile de noroc online

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si