Ionela a colindat lumea în lung și-n lat, dar și-a dat seama că nicăieri nu e ca acasă, mai ales pentru un om îndrăgostit de tradițiile strămoșești, cum este ea.

IONELA BRAN- DESIGNER: Este radacina mea, este identitatea mea, este practic ceea ce imi trece prin vene, de mica

Ea însăși cântăreață de muzică populară, cu mulți ani în urmă a înființat un ansamblu de dansuri populare și atunci și-a dat seama că partea cea mai complicată, de fapt, sunt costumele pentru artiști.

Așa a început să creeze primele haine tradiționale care încântau privirile spectatorilor din toată lumea.

Citeste si: VIDEO| Tot ce-i românesc nu piere. Cojocul românesc a ajuns la Paris

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

După câțiva ani a deschis un atelier de croitorie, cu ajutorul fondurilor europene- croitoresele produc aici ii unicat.

Munca este mai ușoară datorită mașinilor de brodat automate, care scutesc mult timp. Dar nu totul poate fi făcut cu ajutorul tehnologiei moderne.

Detaliile cămășilor populare trebuie cusute de mână, iar la o piesă vestimentară munca se poate întinde și pe durata câtorva zile.

În atelierul din Sohodol ajung și turiști. Ionela Bran organizează șezători unde curioșii învață tainele croitoriei și broderiei tradiționale.

Din micul atelier al Ionelei au plecat piese unicat în toate colțurile lumii. Cu cât oamenii aflau de iile și costumele populare de la Bran, cu atât se înmulțeau comenzile.

IONELA BRAN- DESIGNER: Costumele noastre sunt deja vedete la New York.

Citeste si: Scandalul "Bihor not Dior" ia amploare! Casa de moda pariziana acuzata ca a plagiat si modele traditionale din India


Ca sa nu piara ce e romanesc si ca sa putem sa perseveram in orice domeniu de activitate trebuie sa avem rabdare
Cu ajutorul afacerii, dar și a pasiunii pentru folclor, Ionela promovează în țară și peste hotare elementele tradiționale din zona Branului.

Prețul unei ii pornește de la 200 de lei și poate ajunge până la o mie de lei, în funcție de materialele folosite și complexitatea modelului.

Tot atât ajung să coste catrințele, sumanele și sacourile, iar costumele populare complete costă peste 500 de euro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si