Flotarea corectă este aceasta, formând un unghi de 90 de grade la brațe, da?

Traseul militar sportiv presupune trecerea a 10 obstacole, plus o probă de rezistență de 2 kilometri.

Candidați pentru intrarea în armată

Printre candidați se numără și Vali, care, după 6 luni de muncă în Franța, a hotărât că un post în cadrul armatei i-ar aduce mai multă stabilitate.

Am fost plecat în străinătate, acolo am lucrat la betoane amprentate și am decis să vin să susțin aceste probe pentru a nu mai fi nevoit să plec. Este un loc de muncă stabil, un salariu decent, uniformă, a declarat Valentin Marin, candiat.

Tânărul în vârstă de 21 de ani a mai încercat în urmă cu doi ani să devină soldat, dar nu a reușit.

Eu nu am BAC-ul și cu timpul o să mă pregătesc mai bine să învăț, o să dau și BAC-ul. La traseu am scos un minut și 9 secunde., este un timp bun, dar la rezistență am scos...se putea și mai bine, a declarat Valentin Marin, candiat.

Citește și: Ce bine să fi fost bugetar. Ce categorii de angajați la stat au cele mai mari pensii

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Nicoleta a trecut și ea de probele fizice. Tânăra abordează această provocare cu zâmbetul pe buze. În ciuda conflictului de la granițele țării nu se teme de intrarea în armată.

Sincer, în viața de zi cu zi, nu am nicio legătură cu armata.

Sunt solist de muzică populară, studiile mele mi le-am terminat în acest domeniu. Și de ce armata? Pentru că îmi place foarte mult uniforma și ordinea și disciplina, a mărturisit Nicoleta Crisante, candidată.

După probele sportive, evaluarea psihologică și cea medicală, cei admiși au la dispoziție zece săptămâni de pregătire.

Am făcut 5 ani de zile canotaj de performanță. Nu mai practic sport de aproximativ 8 ani și am decis să dau în cadrul armatei. În primul rând pentru țară. Poți să aperi țara, e ceva foarte frumos, a menționat Claudiu Dulgheru, candidat.

Soldații vor avea salarii care pornesc de la 3 mii de lei pe lună.

Avem 20 de funcții libere, în acest moment avem 177 de dosare. Astăzi inclusiv sunt testați 98, dintre care 49 au fost respinși, a declarat Gabriel Gușoi, locotenent colonel.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Procesul de recrutare se reia o dată la 3 luni, pentru că nevoia de soldați la nivel național este mare.

În prima parte a anului, din sistemul militar au plecat 3.600 de persoane, mai bine de o treime prin demisii. Reprezentanții MAPN spun însă că în aceeași perioadă au fost încadrate alte 3.800 de persoane.

În plus, față de 2019, avem mai mulți ofițeri, iar numărul de înscrieri pentru soldați și gradați profesioniști este la cel mai mare nivel din ultimii 10 ani.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si