,,După amenzile pentru păcăleala de la pompă, vin și primele explicații. Compania găsită cu nereguli spune că are toate avizele pentru dispozitivele de alimentare care pompau o cantitate mai mică de carburant decât plăteau clienții. Aceștia din urmă spun și ei că au mai constatat astfel de probleme de-a lungul timpului și cer măsuri mai dure'', a transmis Christian Sabbagh.

Primele explicații pentru păcăleala de la pompă

Mii de clienți au avut de suferit de pe urma neregulilor găsite în stațiile de carburant.

Horia Constantinescu: Punându-se în recipientul dedicat unor astfel de evaluări o cantitate, la nivelul afișajului pompei apărea ca fiind 20 l, s-a constatat că era mai puțin în recipient.

Descoperirea inspectorilor de la Protecția Consumatorului nu îi surpinde pe șoferi, care bănuiau că ceva este în neregulă.

,,Câteodată parcă e rezervorul gol și totuși intră mai mulți litri decât capacitatea normală a autovehiculului'', a spus un șofer.

Mulți au sesizat furtul la pompă atunci când făceau plinul mașinii.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

,,Fiecare mașină are un consum, la o mie de km e un plin de exemplu și de multe ori îmi arăta 800 sau 700'', a spus un alt șofer.

,,E posibil să fim furați! Țara asta e plină numai de hoți!''

În ceea ce privește dispozitivele de alimentare, reprezentanții OMV Petrom au precizat că acestea sunt verificate și avizate periodic de către autoritatea de stat responsabilă, adică Biroul Român de Metrologie Legală.

Contactați, reprezentanții instituției au spus că anul acesta nu a fost făcut niciun control încă, dar fenomenul de furt la pompă nu le este străin.

Citește și: VIDEO-Stații de carburant, închise de ANPC. Ce au constatat comisarii de la Protecția Consumatorului

Răduță Aurelian, Șef Serviciu Inspecții și Supraveghere a Pieței: În momentul când avem sesizări, că mai primim sesizari de la cei care beneficiază de aceste servicii, facem controale și acolo unde este cazul aplicăm și sancțiuni.

Dar stațiile de alimentare au avut și alte nereguli sancționate de ANPC.

Horia Constantinescu: Materiile prime depistate în blocurile alimentare erau păstrate în condiții neconforme, au mai fost depistate alimente aflate la raft în afara termenului de valabilitate, expirate.

Au fost închise 11 stații până la remedierea problemelor. Inspectorii de la protecția consumatorului au dat și amenzi de peste 340.000 lei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si