Sute de persoane, colegi de scenă sau oameni care l-au cunoscut doar de la televizor sau din concerte, s-au strâns ca să-și ia rămas bun de la maestrul Benone Sinulescu. Sicriul cu trupul neînsuflețit a fost depus la Teatrul Clasic Ioan Slavici din centrul muncipiului Arad. Cei apropiați sunt îndurerați de marea pierdere.

Citeste si: Ce avere avea Benone Sinulescu? Artistul avea testamentul pregătit

Benone Sinulescu, regretat de public și de colegii de scenă 

"Mi-e greu să vorbesc despre cum mi-l voi aminti, pentru că aveam planuri să ne vedem, să ne întâlnim, dar realizez că ăsta e adevărul. O să mi-l amintesc un om plin de viață, un împătimit de dragostea pentru tradiții, pentru cântecele tradiționale", spune cântăreața de muzică populară Florica Bradu.

"Era un om plin de voioșie și iată că durerea este foarte mare, pentru că ne pleacă, rând pe rând, valorile", spune și Leontin Ciucur, cântăreț de muzică populară.

"Un om de viață, un om care te făcea să te simți bine indiferent de starea sufleatească pe care o aveai în acele momente. Uitai de tot", a declarat și interpretul Ionuț Langa.

Citeste si: Benone Sinulescu a murit! Muzica populară românească primește o nouă lovitură cruntă

Nicolae Datcu a venit tocmai din județul Buzău, județul natal al lui Benone Sinulescu.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

"L-am cunoscut la vârsta de 16 ani, eu eram elev la școala de arte și muzică.

M-a văzut atunci, i-a plăcut foarte mult cum cânt și mi-a spus: Datcule, să știi că îmi place ceea ce faci, ești și buzoian de-al meu, și-am să te ajut și te sprijin", își amintește Nicolae Datcu.

Slujba religioasă a fost oficiată de un sobor de 8 preoți și diaconi, în frunte cu arhiepiscopul Aradului.

[Sursa foto: GLSA.ro / Ruben Onisor]

Coroane de flori de la Irina Loghin, Nicolae Furdui Iancu și Ansamblul Ciocârlia

Cei care nu au putut ajunge au trimis coroane de flori, printre care Irina Loghin, Fuego, Nicolae Furdui Iancu sau Ansamblul Ciocârlia.

Valeria și Traian Ilea au avut o relație specială cu Benone Sinulescu. Cei doi artiști au fost în numeroase turnee împreună cu acesta și chiar au lansat mai multe cântece. Vorbeau săptămânal la telefon, dar în ultima perioadă nu s-au mai putut întâlni din cauza problemelor de sănătate pe care artistul le avea.

Citeste si: VIDEO| Când va fi înmormântat regretatul artist Benone Sinulescu

"Putem spune în adevăratul sens al cuvântului că a murit o legendă a muzicii populare românești, cel puțin o activitate atâta de imensă, de invidiat", spun cei doi artiști "A fost un om extraordinar, foarte placut, minunat, mare pierdere. Și noi toți am avut ce învăța de la dansul".

Slujbă cu onoruri militare pentru Benone Sinulescu. Au venit să-și ia rămas-bun de la artist și primarii din Arad, Buzău și Siriu, comuna natală a maestrului, dar şi directorul Operei Naționale Române. 

[Sursa foto: GLSA.ro / Ruben Onisor ]

Ultimul drum, în aplauzele a sute de oameni

În jurul orei 13, însoțit de către militari, cortegiul a ajuns pe platoul din spatele teatrului, în aplauzele câtorva sute de oameni.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

"Tot cu cântecele lui am trecut prin viața asta. A fost o legendă și o să rămână legendă a țării românești".
"A fost un mare artist, în primul rând al României. A fost o persoană efervescentă, veselă, care ne-a bucurat sufletele, pe parcursul atâtor și atâtor ani", spun oameni.

Slujba religioasă a fost oficiată de un sobor de 8 preoți și diaconi, în frunte cu arhiepiscopul Aradului.

Benone Sinulescu, ultimul drum cu onoruri militare

[Sursa foto: Glsa.ro / Ruben Onisor]

Au venit să-și ia rămas-bun de la Benone Sinulescu și primarii din Arad, Buzău și Siriu, comuna natală a maestrului, dar şi directorul Operei Naționale Române. Înmormântarea a avut loc în cimitirul Eternitatea din Arad, cu onoruri militare.

Benone Sinulescu a s-a stins din viaţă joi, la vârsta de 84 de ani, în casa sa din municipiul Arad.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si