Bine ați venit la „Biblioteca de modă” din Amsterdam! Poate părea ciudat, însă nu este nicio glumă. Aici chiar există o așa-zisă garderobă comună, un magazin de haine din care vă puteți închiria atât vestimentații noi, cât și piese deja purtate.

„Biblioteca” de haine, noul concept care atrage clienții

Clienții pot alege aici din sute de modele de pantaloni, salopete sau rochii.

Toate hainele sunt sortate în funcție de stil sau brand și au atașate o etichetă care indică atât prețul de cumpărare, cât și cel de închiriere. Iar clienții sunt în culmea fericirii.
„Este un concept foarte tare. Atâta îmbrăcăminte se cumpără și nu se poartă... Cred că este un mod foarte bun prin care să porți haine noi fără a pune o povară imensă pe pământ”, a spus un client.

Citește și: VIDEO. O nouă metodă de execuție câștigă teren în SUA. "Este tortură", spun experții ONU pentru Drepturile Omului

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Ideea librăriei de modă aparține unei antreprenoare care și-a dorit ca prin acest concept sa reducă poluarea și sa crească sustenabilitatea.
„Cred cu tărie că acesta este viitorul și că trebuie să fie pentru că trebuie să facem tranziția către alte sisteme. Nu putem continua să consumăm și să producem în același mod, deoarece resursele se epuizează. Așa că, sperăm să inspirăm alți oameni cu acest lucru și sper cu adevărat că alte mărci de îmbrăcăminte vor adopta această abordare”, a spus co-founderul librăriei.


Cei care vor să închirieze haine din Librăria fashion plătesc între 50 de cenți si câțiva euro, în funcție de piesa vestimentară aleasă. Inițiativa este utilă la nivel internațional, unde statisticile arată că industria textilă generează până la 10 la sută din emisiile de carbon la nivel global.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si