REPORTER: Ajungem acasa, ne intalnim cu iubitul, dupa o zi de munca, de ambele parti si el e ocupat cu telefonul mobil ce facem.

CRISTIAN ANDREI, PSIHOLOG: Tu iti lasi geanta si ai iesit. Ai sa vezi ca la inceput iti da un mesaj de pe acelasi telefon, dupa care iese pe balcon sa se uite dupa tine. Pai asta e deja scena cu Romeo si Julieta.

Realmente, merita sa faci asta. un pic de distanta, cand apropierea il face pe celallat sa se departeze.

Lucrul asta se intampla ori cand cuplul este pe duca, ori cand s-a conturat o cultura si o fac amnadoi, si este mult mai frecventa situatia in care amandoi sunt fiecare pe telefon: daca a intrat ea sa intru si eu, daca a intrat el sa intru si eu. Se contureaza aceasta anomie. Anomia este un termen aparent pretentios, dar inseamna cum ne ignoram noi cand suntem foarte aproape unii de altii.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Vlăduța Lupău și Adi Rus au devenit părinți pentru a doua oară! Prima imagine cu bebelușul. Cei doi au ales un nume biblic, cu totul special- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO| Singurătatea, una dintre cele mai periculoase boli ale secolului în care trăim

Cand partenerul nu isi mai ridica ochii din telefonul mobil iar retele de socializare sunt prioritare pentru el, viata de cuplu are de suferit.

CRISTIAN ANDREI- PSIHOLOG: Este de inteles ca un om cand este ignorat se supara. Daca doi oameni se supara, desi zic ca se iubesc, exprima frustrarea celui care este suparat ca nu are ceva strict al lui.

In aceasta situatie telefonul a devenit mult mai important decat dragostea, stie sa fac mai multe lucruri.

Ce facem când partenerul de viață nu se mai desparte de telefon

In astfel de situatii intervine gelozia iar partenerul ignorat incepe sa-i caute prin telefon celuilalt ceea ce nu rezolva deloc problema

Daca un om sta pe telefon si nu mai poti sa-l scoti de acolo si ai intrat cu un elefant in camera el cu siguranta lasa telefonul. Acum depinde si de cum gaseti elefantul. Ce fel de viata duci tu astfel incat telefonul acela sa fie un nimic fata de tine. In general se demonstraza ca tu esti un nimic fata de telefon. Dar eu sunt convins ca se poate. Natura calatoria, dragostea, prietenia, arta sunt valori care te pot face sa lasi telefonul din mana daca ai acces la ele.

Citeste si: VIDEO| Cum să evităm certurile de sărbători. Sfaturile psihologului Cristian Andrei


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si