Sawyer este un copil de patru ani din Toronto, Canada, care a fost diagnosticat cu sindromul Pendred  încă de la naștere, ceea ce înseamnă că nu putea auzi.

Citește și: „Am primit o scrisoare în care mi se spunea că sunt mort.” Ce a făcut bărbatul de 48 de ani pentru a dovedi că este în viață

În urma unor intervenții chirurgicale pentru implanturi cohleare, el și-a putut auzi pentru prima dată mama, tata și surioara, iar reacția lui este senzațională.

Citește și: Dispariție învăluită în mister. Un tată își caută cu disperare fiul: ”N-are acte, nu are telefon...”

Inițial este surprins de ce aude, apoi zâmbește și râde fericit, după cum se vede în clipul publicat de Fox News .  

Ce este sindromul Pendred

Sindromul Pendred este o boală care există încă de la naștere și se caracterizează prin pacienții afectați care suferă de pierderea auzului.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Sindromul Pendred este de obicei moștenit, astfel încât persoanele afectate au avut condiție de la naștere. Este o tulburare a auzului și reprezintă aproximativ cinci la sută din toate deficiențele de auz moștenite.

Citește și: Profesoară, înjunghiată mortal în timpul orei de un elev. VIDEO

Sindromul Pendred apare cu o frecvență care variază în funcție de regiune. De exemplu, boala este mult mai frecventă în Marea Britanie decât în ​​țările scandinave.

În Germania, frecvența este, de asemenea, relativ scăzută.

Între patru și zece la sută dintre pacienții copii care sunt surzi de la naștere au sindromul Pendred. Boala a fost descrisă pentru prima dată de medicul Pendred și și-a primit numele cu referire la el.

Practic, sindromul se caracterizează printr-o lipsă a așa-numitei tirooperoxidazei. Aceasta este o enzimă specifică care joacă un rol important în metabolismul iod în glanda tiroidă.

Citește și: Ce a descoperit o femeie într-o casă scoasă la vânzare după moartea proprietarei. "Am încremenit când am deschis cutiile secrete"

Motivul dezvoltării sindromului Pendred este o tulburare genetică, mai precis o mutație asupra unei gene.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si