Cheltuim în neștire pe cadouri nepotrivite

„Cumpăr cât trebuie!”

Încă de la sfârșitul lunii noiembrie, magazinele devin adevărate furnicare din care mulți uită să mai iasă. 

„Mi se pare că sărbătoarea este trecută pe planul 2 și începem să cumpărăm în neștire așa! De multe ori cheltuim aiurea!”

„Nici n-am început și e balamuc!”

Și pentru a le alimenta pofta de shopping, reprezentanții magazinelor s-au pregătit cu produse cu care știu sigur că nu vor da greș. De pildă, roșul, culoarea Crăciunului, a pus stăpânire atât pe vitrine, cât și pe rafturi. 

Citeste si: VDEO| Oricât de departe s-ar duce în lume, românii au rămas cu sufletul acasă, mai ales de sărbători 

Cristina Neculai, reprezentant magazin: „Am remarcat că anul acesta lumea nu prea s-a uitat foarte mult la bani, posibil să fi strâns ceva bănuți, cum n-au m-ai fost evenimente, și atunci cumpără cu mai multă ușurință decât în anii anteriori.”  

În toată această agitație, multi tind să cumpere fără să mai tină cont dacă sunt lucruri utile sau nu! De pildă, pe brațul aceste doamne, atârnă deja greu câteva pungi doldora de cadouri.

Cu toate acestea, standul cu șosete de Crăciun a făcut-o să se oprească din nou din drum!

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Produse specifice Crăciunului! De exemplu, șosete! Am văzut că vă uitați, aveți nevoie de așa ceva? Mmm... să zicem că da! Dar, dacă nu le vedeam, poate că nu m-aș fi gândit la așa ceva!” 

Citeste si: Un bărbat îmbrăcat în Moș Crăciun a primit amendă de 5.000 în timp ce împărțea cadouri

Specialiștii spun că, în această perioadă, a sărbătorilor, ne lăsăm prinși în ceea ce ei numesc ,,Tornada roșie,,. Aceasta este o strategie de marketing în care este folosită excesiv culoarea roșu, extrem de captivantă pentru simțuri și la vedere căreia putini rezistă să NU cumpere.

Gelu Duminică, sociolog: „Suntem victime să zicem așa, ale industriei de retail care ne bombardează cu tot felul de informații pe orice canal și noi precum cățelul lui Pavlov salivăm la vederea unei oferte! La noi, sărbătorile, în general, au ca imagine mese îmbelșugate, cadouri multe și o oarecare opulență, și atunci obrazul fin cu cheltuială se ține. Cheltuim destul de mult tocmai pentru a arăta cât de multă gijă am avut de ceilalți. ” 

Citeste si: 3 motive pentru care sărbătorile de iarnă sunt despre familie

Buget depășit pentru cadouri...nepotrivite

Iar.. pentru astfel de practici, bugetul ajunge, de cele mai multe ori, să fie depășit.

„- Puteți să ne spuneți ce buget ați alocat anul acesta cumpărăturilor?

- Anul ăsta am fost cam cheltuitor, am alocat cam mult...

- Ce sumă?

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

- Cam 1.000 de lire.”

„- Ați cumpărat vreodată ceva de care nu aveați nevoie?

- Dacă îmi place ceva cum arată... chiar dacă n-am nevoie cumpăr!”

Așa se face că nu de puține ori cadourile care inițial ne bucură ajung peste câteva luni la gunoi, fie că vorbim despre o mărime nepotrivită, fie că nu sunt pe placul nostru, fie că nu ne sunt utile.

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si