„Iar acum vă dăm idei pentru un prânz plin cu arome orientale. Colega mea Ellvira Costache este într-un restaurant turcesc, și ne învață ce să alegem din meniu, în funcție de obiceiurile noastre culinare”, a transmis Cristina Dorobanțu, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

Delicii turcești pentru toate gusturile

Ellvira Costache: Alături de mine este Marcela Neșeli, bucătar șef, care ne va spune mai multe despre aceste preparate turcești delicioase.

Vreau să vă spun că miroase extraordinar. Ce preparate putem să încercăm pentru a avea o experiență culinară desăvârșită? Ce ne recomandați?

Citește și: Incendiu de proporții în Botoșani, după ce un aragaz a fost lăsat nesupravegheat. Vecinii au fost la un pas de pericol

Marcela Neșeli: Putem să începem cu niște aperitive care sunt întotdeauna foarte proaspete, cu specific turcesc. Lângă putem avea și o limonadă care este făcută numai din fructe naturale. O salată, mai multe feluri de salate, după aceea putem să avem și un dovlecel pane, care este foarte căutat la noi în restaurant și în același timp putem să-l consumăm și momentul când ținem un post pentru că este de post. Avem corăbioare. Avem de tot felul și cu cașcaval și cu cărniță și bineînțeles căutatul Adana, care este foarte bun foarte gustos.

Toate produsele sunt căutate și sunt foarte, foarte gustoase.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Ellvira Costache: Cu ce se diferențiază bucătăria turcească de alte bucătării orientale?

Marcela Neșeli: Putem să spunem că în bucătăria turcească folosim mai mult iaurt. Bucătăria orientală folosește mai multă tahină, pasta de susan. Noi, în majoritatea produselor, cel puțin în aperitive punem iaurt. Vă putem recomanda și deserturile, dacă vrei ceva dulce, este baclavaua care și ea bineînțeles e de origine turcească. Mai avem dovleacul care este și el foarte bun, este făcut cu miere, nu cu zahăr ca să ne îmbolnăvim. Este foarte căutat și foarte bun. Clienții noștri, în general,  apreciază toate produsele pentru că sunt produse proaspete.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si