Alexandra este o tanara mamica ce prefera sa gateasca alimente netraditionale pentru băietelul ei i n varsta de un an si 3 luni. Dante maninca inca de la 6 luni avocado sau quinoa asa cum manca mama lui cand era mica morcov cu mar ras.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Îngropat de viu, un bărbat a fost salvat ca prin minune după 4 zile de stat sub pământ- wowbiz.ro

Pentru micul dejun, Alexandra a ales o varianta usoara, bogata in antioxidanti. 
„Ciocolata bebelusului e avocado cu banana cu karob, ca indulcitor folosesc zeama de la fructele facute la abur, indulcitor natural, fara zahar. Este deosebit de buna la gust, usor de facut”, spune mămica.
La masa de prinz mama ii pregateste lui Dante chiftelute cu dovlecei si quinoa.
Pentru consistenta Alexandra adauga un ou si putin pesmet.

Mamele pregătesc diversificarea meniului pentru bebeluși cu ingrediente sănătoase

Apoi chiftelutele de legume sunt gatite la cuptor. Cu un ardei gras rosu, avocado, rosii cherry si putin usturoi, Alexandra pregateste si un guacamole delicios drept garnitura.
„Încercam zilnic sa ii dam chestii care ajuta la cresterea lui armonioasa si aduc un aport, nu neaparat caloric ci un aport de vitamine”, spune mămica.

Medicii pediatri si nutritionistii recomanda mamicilor sa respecta o schema standard a diversificarii in alimentatia bebelusilor.
„Exista o schema de baza, se incepe la 6 luni nu mai repede, consta in inlocuirea treptata a laptelui de mama sau a laptelui praf cu fructe sau legume, progresiv pt a observa daca apar anumite reactii alergice”, spun pediatrii.

Diversificarea meniului bebelușilor- trebuie ținut cont de sfaturile specialiștilor

„Mama trebuie sa fie indrumata de un medic pediatru are nevoie sa nu se indeparteze de elemente cu care noi ne am formatat microbiomul si stim cat de valoros este acel morcov cu care pornim”, spun medicii.
Specialistii si parintii sunt de acord la unison si ca prima hrana importanta pentru cel mic este dragostea mamei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si