Citește și: Cu cât cresc, de fapt, pensiile de la 1 septembrie 2024. Majorarea este la jumătate față de cea promisă

„E revoltă printre vârstnici după erorile în lanț de la recalcularea pensiilor. Sunt mii de oameni care contestă deciziile de recalculare. Aceștia s-au trezit că le lipsesc decenii de muncă de la contributivitate iar, în multe cazuri, noul venit mai mic decât pensia inițială”,

a spus Christian Sabbagh. 

Speranțele pensionarilor au fost năruite odată cu primirea deciziilor de recalculare. Mulți se așteptau la o pensie mai mare, dar au descoperit că le-a fost luat și din puținul pe care îl aveau. În acest caz, premierul de asigurări că oamenii își vor primi banii ca și până acum, doar că în realitate aceștia vor fi exceptați de la indexările viitoare până când valoarea recalculată va ajunge la nivelul din plată.

„Acum am mai puțin decât aveam înainte pentru că nu mi se regăsesc opt ani din ce am muncit, din totalul anilor munciți. Am 1664, de lei, acum mai am 15507 și la următoarea majorare o să mi se calculeze la cei 1507, să nu mai primesc bani. De la întâi ianuarie n-o să mai primesc bani”, spune un pensionar.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria- wowbiz.ro

Citeste si: O filmare din Coreea de Nord arată ce pățesc niște fete care au fost prinse uitându-se la filme sud-coreene. Imaginile au provocat șoc- antena3.ro

Ministerul muncii va transmite informări către toți pensionarii care sunt în această situație, prin care li se va explica faptul că pensia lor nu va scădea. Recalcularea reflectă contributivitatea.

„Aproape 720 de mii de pensionari au pensii mai mici după recalculare, în timp ce 84 de mii au rămas la aceeași valoare.

La polul opus, peste trei virgulă opt milioane de pensionari vor primi mai mult după această recalculare, însă pentru majoritatea vorbim despre majorări cuprinse între doar un leu și cinci sute de lei”, a transmis Diana Buzea, reporter Kanal D.

„În loc să-mi dea niște bănuți mi-a luat, ca să fie treaba bună. Nu-i munca mea? Pentru ce am muncit atâția ani? Ca să am o bătrânețe mai ușoară”, spune un alt pensionar. 

Doamna Niculina a avut un șoc când a deschis plicul adus de poștaș. Aproape toți anii de muncă s-au evaporat: „Am 48 de ani de muncă și mi-a de venit decizie cu opt ani și culmea, mergi la instanță, scurt. Păi pe banii mei să caut avocat, să pierd timpul, pentru ce? Eu am muncit patruzeci și opt de ani. Cum îți permiți să nu te uiți pe ce ai semnat? Ce pensie de limită vârstă e cu opt ani?”

Problemele se țin lanț de pensionari. De la calcul fie lipsesc anii munciți cu greu, fie le dispar puncte din decizie sau le sunt uitate sporurile: „Din actele pe care le-am depus se vede aici clar: 47 de ani de muncă, dintre care am rămas cu douăzeci și opt. Am făcut o cerere, s-a uitat în calculator”, „Nu mi-a băgat nici sporurile, nici grupa, nici beneficiile pe care le-am luat.”

Citeste si: Dinu Maxer vorbește despre infidelitățile din relația cu Nicoleta Luciu: „Mi-a fost greu să fiu fidel. N-am reușit. Sunt persoane publice infidelitățile mele.”- kfetele.ro

Citeste si: Detalii cutremurătoare despre crima care a șocat o lume întreagă! Cum și-a găsit sfârșitul Kristina Joksimovic, fostă Miss Elveția?- radioimpuls.ro

Citeste si: Cele mai spectaculoase ținute de la MTV Music Awards 2024. Cum au apărut vedetele pe covorul roșu- antena3.ro

„Acolo unde s-au constatat erori, într-o mare măsură acestea sunt din cauza introducerii în mod eronat a datelor din dosarul fiecărui pensionar”, a declarat ministrul Muncii. 

Efortul bugetar suplimentar în urma recalculării pensiilor depășește două miliarde de lei lunar.

Citește și: VIDEO Cazul Bulai modifică legislația, în timp ce unui alt profesor îi sunt aduse aceleași acuzații. Pieleanu: "Niciodată nu am hărțuit pe nimeni"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si