Au apărut noi imagini surprinse în ziua seismului. În Diarbakîr, o clădire se prăbuşeşte într-un nor uriaş de praf, care înghite tot bulevardul, care părea deja animat la acea oră. Zecile de oameni încearcă să fugă de locul impactului.

Salvări miraculoase după sute de ore sub dărâmături

De atunci, mii de oameni au fost salvaţi dintre ruine. După 137 de ore, Ikranur aşteaptă ca salvatorii să ajungă la ea.

"Acum o să vă fac cunoştinţă cu Ikranur. A stat aici timp de şase zile. Acum vom fi salvaţi. Ieşim, Ikranur!"

În Antakya, o mamă şi doi copii au văzut lumina zilei după 175 de ore. Este un nou miracol, spun salvatorii.

Citește și: Cutremure în Turcia și în Siria. Bilanțul depășește peste 37.000 de persoane decedate. Salvatorii caută fără încetare

174 de ore a rezistat o altă femeie, tot în Antakya. Ea a fost scoasă pe targă de salvatori şi dusă direct la ambulanţă.

Echipele de intervenţie spun că, de acum, şansele de a mai găsi pe cineva în viaţă sunt extrem de reduse, iar frigul micşorează şi mai mai mult posibilitatea de supravieţuire.

Corespondenții Știrile Kanal D, reportaj de la fața locului

Vlad Petrișor, reporter Kanal D, și cameramanii Bogdan Dragomir și Adrian Zorzolan transmit de la fața locului:

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

"Pe străzile din Kahramanmaraş pare că a venit Apocalipsa. Aproape toate clădirile sunt distruse, iar peste tot sunt doar munți de gunoi și moloz. Aici era un bloc unde sute de persoane și-au pierdut viața, iar alte câteva mii au fost rănite. În fața acestui bloc autoritățile și voluntarii au adus ajutoare. Au adus apă, mâncare, ceaiuri, iar oamenii fac focul și se încălzesc. Așteaptă însă un miracol și așteaptă un semn de la salvatori că cei dragi sunt în viață."

Cutremurul a adus extrem de multe tragedii în familiile turcilor, iar numărul mare de victime a extins majoritatea cimitirelor. În Malatya, sunt sute de morminte noi apărute după cataclismul de acum o săptămână. 

Citește și: Drama unui actor turc care și-a pierdut fiica în urma cutremurului devastator. "Inima îmi plânge, mâinile îmi tremură”

Numărul mare de victime a extins majoritatea cimitirelor. În Malatya, sunt sute de morminte noi apărute după cataclismul de acum o săptămână.

Citește și: Actorul Burak Ozcivit și colegii de platou au sărit în ajutorul sinistraților din Turcia

"Dormim împreună în noroi, cu alte 3-4 familii. Nu sunt destule corturi, aşa că stăm laolaltă. Acela este cortul nostru."

Ajutoarele ajung cu greutate în Siria

Dacă în Turcia au ajuns ajutoarele internaţionale, în Siria, acestea intră cu mare greutate. Un doctor deplânge soarta poporului său.

Citește și: Primele vagoane cu produse necesare sinistraților din Turcia au plecat din București

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Experţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii avertizează şi asupra izbucnirii unor epidemii din cauza cadavrelor de animale, dar şi din cauza lipsei igienei în zonele calamitate.

Citește și: VIDEO. Un băiețel de 2 ani, scos în viață de sub ruine după 78 de ore de la cutremurul din Turcia

Durerea şi suferinţa produse de tragediile care au loc acum în Turcia şi Siria sunt parcă fără sfârşit. Sunt zeci de mii de oameni care au acum nevoie de sprijin în cele două ţări.  

Kanal D participă activ pentru ajutoarea celor afectați de cutremurele devastatoare prin donarea de lucruri vitale, necesare sinistraților, a echipamentelor tehnice de găsire a posibililor supraviețuitori. Toți cei care își doresc să se alăture efortului comun de sprijin pentru victimele din Turcia o pot face donând în conturile deschise de Ambasada Turciei la București la Garanti Bank BBVA:

CONT IBAN (LEI/RON): RO95 UGBI 0000 0120 6851 9RON
CONT IBAN (EUR): RO88 UGBI 0000 0120 6852 0EUR
Beneficiar: T.C. BUKRES BUYUKELCILIGI-YARDIM


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si