Banii de pe cardurile de energie au venit ca un real ajutor în aceasta perioadă a scumpirilor. Cel puțin, pentru cei care au primit facturile. Tocmai pentru că sunt întârzieri, guvernul a luat acum măsuri. Inițial, cu acești bani se puteau achita facturile emise din octombrie 2022. Acum se pot plăti și cele restante încă din luna februarie a anului trecut.

Cardurile de energie se pot folosi și pentru facturile primite cu întârziere

Diana Buzea, reporter Kanal D, ne aduce mai multe informații.

Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene a transmis că: „În realitate am văzut că Hidroelectrica a emis cu o mare întârziere facturile pentru consumul de energie electrică și acestea au fost datorii chiar din iunie-iulie”. 

Citește și: Facturi mai mici la gaze. Ce trebuie să facă românii care au primit facturi pe minus?

Întârzierile au o explicație...

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„Ne amintim că anul trecut au fost foarte multe modificări legislative și pentru foarte mulți furnizori de energie electrică și gaze naturale au apărut dificultăți în implementarea schemelor de plafonare. Unii s-au adaptat mai rapid și și-au updatat softurile, alții mai greu ”, a explicat Silvia Vlăsceanu, expert în energie.

Citește și: VIDEO- Magazinele tip outlet sunt la mare căutare! Oamenii aleg să cumpere haine din colecțiile trecute, la un preț mai mic

„Să reușești să plătești niște facturi care vin din urmă e un lucru pozitiv, mai ales că aceste carduri de energie au trecut printr-un mecanism extrem de birocratic pentru a le putea sa le obții”, a adăugat Adrian Negrescu, analist economic.

Românii așteaptă cu nerăbdare a doua tranșă de bani de pe cardurile de energie

Guvernul a mai anunțat o modificare. De această dată, privind banii care au fost încărcați deja pe cardurile de energie.

„Prima tranșă de bani, în valoare de 700 de lei putea fi folosită până la finalul lunii iunie, acum termenul a fost extins până la finalul anului”, a transmis Diana Buzea, reporter Kanal D.

Citește și: VIDEO- Apartamente închiriate în regim hotelier, afacere rentabilă pentru români

Marcel Boloș a mai anunțat că: „Aceste carduri vor mai fi încărcate chiar în luna septembrie, avem pregătită tranșa a doua”.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Oamenii abia așteaptă acel moment, căci mulți și-au consumat deja toți banii pentru curent și întreținere.

Citește și: Polițiștii din Capitală au descins la mai multe adrese din Capitală și din Ilfov, într-un dosar de evaziune fiscală

Până acum, au fost făcute peste 2 milioane și jumătate de plăți în valoare de peste 550 de milioane de lei, cu banii de pe cardurile de energie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si