„Nici postul nu mai e ce a fost. În timp ce credincioșii sunt mai aproape de Dumnezeu în această perioadă, restaurantele sunt și mai aproape de buzunarele clienților. O banală porție de zacuscă a ajuns să coste și 30 de lei, iar supa de legume concurează la preț cu cea de carne. Mulți se lipsesc de mesele la restaurant, în favoarea meniurilor de la cantină”, a transmis Cristina Dorobanțu.

Mâncare de post tot mai scumpă

Nu vorbim despre un fel principal sau preparate de lux. Clasicele mâncăruri ce se găsesc pe lista preferată a românului în perioada postului sunt aproape de neatins în restaurantele din Capitală.

O porție de cartofi de 200 de grame costă 14 lei. Dacă mai punem lângă aceștia o porție de falafel de 18 lei ajungem la un total de 32 de lei. Cu astfel de prețuri, cei care țin post aproape că își pun pofta în cui la orele prânzului. Ba chiar preparatele de post concurează cot la cot cu cele de carne.

Citește și: VIDEO- Târgul de Paște se apropie de deschidere! Albă-ca-Zăpada și piticii au ajuns la Craiova

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

În această cantină o porție de cârnați de aproximativ 200 de grame, costă 17 lei, în timp ce niște pachetele de primăvară, cu același gramaj, ajung la 20 de lei. Românii văd prețurile și trag o concluzie.

„Diferența este minusculă. Adică cred că dacă iei o ceafă cu ceva s-ar putea să te ducă la fel cu niște urzici cu mămăligă”, a spus un client.

Varianta cantinei este câștigătoare la orele prânzului.
„Spre exemplu, în aceasta cantină un meniu complet de post cu ciorbă de fasole și mămăligă cu urzici costă 40 de lei. Asta în timp ce doar o porție de vinete la un restaurant din centrul Capitalei ajunge la 30 de lei”, a transmis Andra Ionescu, reporterul Știrilor Kanal D.

Doar in ultimul an, potrivit INS, cartofii, de exemplu, s-au scumpit cu 10%. La fel și fructele.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si