SAFDAR HAYAT, AMBASADORUL PAKISTANULUI IN ROMANIA: Actiunile facute recent de India inseamna incalcarea rezolutiilor Consiliului de Securitate al ONU pe Kashmir, care stipuleaza clar faptul ca regiunea Kashmir este una disputata si, in consecinta, un referendum trebuie organizat pentru a i se decide viitorul!

In regiune, controalele militare au fost intensificate la granita de armata Indiei, iar blocada rutiera a intrat in cea de-a 11 zi!

SAFDAR HAYAT, AMBASADORUL PAKISTANULUI IN ROMANIA: Doar o rezolutie a ONU nu va functiona! Trebuie sa fie un efort comun an Natiunilor Unite si al comunitatii internationale! Tarile care au influenta, au putere, cele care au un cuvant de spus in fata Indiei trebuie sa se implice.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Guvernul de la New Delhi face tot posibilul sa tina sub control regiunea care sta acum pe un butoi cu pulbere, mai ales ca protestele celor nemultumiti sunt la ordinea zilei! Cat despre linistea regiunii...

SAFDAR HAYAT, AMBASADORUL PAKISTANULUI IN ROMANIA: Va fi posibila doar in momentul in care India va accepta faptul ca locuitorii din Kashmir sunt fiinte umane cu drepturi care trebuie respectate! Ceea ce isi doresc cu adevarat locuitorii din Kashmir este sa isi decida singuri viitorul, drept care le-a fost garantat printr-o rezolutie a ONU.

India este tara care a pus problema Kashmir pe masa Consiliului de Securitate al ONU! Consiliul ONU a decis ca un referendum trebuie organizat in Kashmir, astfel incat oamenii sa poata alege daca vor sa mearga mai departe cu India sau sa fie parte a Pakistanului! Din pacate, acel referendum nu a fost organizat niciodata pentru ca India stie foarte bine ca regiunea Kashmir este majoritar musulmana, cu 80% din populatie musulmana, asa ca nu au nicio sansa sa castige acel referendum!.

Multi dintre liderii politici ai regiunii au fost arestati.

SAFDAR HAYAT, AMBASADORUL PAKISTANULUI IN ROMANIA: I-au arestat chiar si pe aceia care erau pro-India! I-au arestat pentru ca si acestia sunt, inainte de toate, locuitori ai Kashmirului si, pentru ei, interesul Kashmirului este mai important decat orice altceva!

Pana la o noua rezolutie a ONU pe Kashmir, peste 8 milioane de oameni traiesc ca si intr-o inchisoare: granitele sunt inchise de armata, nu au internet, liniile telefonice terestre si mobile au fost taiate si ele!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si