Astazi, Razvan Cuc a inspectat stadiul lucrarilor de pe cea mai asteaptata magistrala de metrou si a venit cu vesti bune. Chiar daca bucurestenii nu mai sperau in minuni!

"In 3 ani, aici va fi statia ta de metrou", asta ni se promitea in 2012. Proiectul ar fi trenuit sa fie gata in 2015, insa....nu a fost asa! Au trecut 7 ani de atunci, timp in care lucrarile au suferit intarzieri peste intarzieri, iar traficul la suprafata a devenit...supraaglomerat.

Astazi, dupa o vizita in subteran, actualul Ministru al Transporturilor, Razvan Cuc, a dat vestea pe care bucurestenii o asteapta ca pe...metroul in statie!

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria- wowbiz.ro

Citeste si: O filmare din Coreea de Nord arată ce pățesc niște fete care au fost prinse uitându-se la filme sud-coreene. Imaginile au provocat șoc- antena3.ro

"La sfarsitul acestui an, va finaliza tot ce tine de finisaje si structura fizica, contractul de automtizare va fi semnat in cursul saptamanii viitoare, iar automatizarea va fi finalizata pana la sfarsitul acestui an, domnul director si-a pus mandatul la bataie si in luna decembrie se va cicrula pe Magistrala 5.", a declarat ministrul.

Magistrala 5 va lega zona Eroilor de Drumul Taberei si va avea 10 statii si un depou.

In prima faza, vor fi puse in ciculatie trenurile Bombardier din propria flota, apoi vor ajunge si cele noi. Vor fi cumparate 13 garnituri pentru sectiunea Drumul Taberei – Eroilor, in valoare de 520 de milioane de lei. Aproximativ 300 de mii de calatori ar urma sa calatoreasca zilnic pe Magistrala 5, ceea ce va schimba radical si traficul de la suprafata. Investitia se ridica la aproape 3 miliarde si jumatate de lei, bani de la bugetul de stat si de la Banca Europeana de Investitii.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si