Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | NEAM UNIT. Sibianul care și-a deschis o afacere în România și nu mai vrea să ia calea străinătății

Dorul de casă a fost prea mare pentru un român care a muncit vreme de 12 ani în Germania. După o perioadă atât de lungă petrecută printre străini, și-a deschis o afacere în țara lui și speră că nu va mai fi nevoit vreodată să plece departe de părinți. Povestea lui Ioan Iftinca din Rășinari, județul Sibiu, este a milioanelor de români care au luat calea străinătății, însă prea puțini norocul îi mai aduce acasă.

D.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Ioan Iftinca are 35 de ani și pe aproape jumătate i-a trăit printre străini, chinuit de dorul de părinți. Cu amărăciunea care nu l-a părăsit de-atunci nicio secundă, povestește că a plecat de-acasă îngenuncheat de greutăți. Priceput la toate, și-a găsit de lucru, în Germania. Acolo, a muncit ca măcelar.

Ioan Iftinca: Nu aveai cu cine sa vorbesti. Eram cu o firma slovaca, detasat in Germania, noi romani, nu stiai ce e acolo, amstecati. Nu stiai sa vorbesti germana, nici slovaca, nimic.

În timp, a învățat limba, apoi mersul lucrurilor, atât de diferit de-al țării în care a crescut. La Frankfurt, în Stuttgart și la Heilbronn, pe unde a lucrat, șefii și colegii l-au lăudat: muncea neobosit pentru o pâine amară. Banii pe care îi câștiga cu atâta trudă l-au adus însă tot mai aproape de traiul dorit.

Citeste si: VIDEO| Hotel unic în lume, inaugurat în Miami. La cât se ridică investiția uriașă

Citeste si: Dan Negru a anunțat moartea celui care i-a fost „tată” în viața profesională. Dodo Munteanu a fost șeful lui la Radio Televiziunea Română în anii '90- kanald.ro

Citeste si: Iancu a reacționat, când a aflat că Beni vrea să meargă la nunta lui: „Nu poate veni oricum”- wowbiz.ro

Citeste si: Misterul unei crime de acum 50 de ani a fost rezolvat. Ucigașul a fost găsit, dar nu a mai putut fi arestat- antena3.ro

Ioan Iftinca: A fost mai bine o perioada.

Se castiga mult mai mult ca in Romania si adunai banii mult mai usor.

Cu o parte din banii câștigați în străinătate, și-a construit o casă, în satul natal de la poalele Munților Cindrel. Pe restul, a vrut să-i investească, dar planul său a eșuat și s-a văzut nevoit să plece iar în Germania, ca să recupereze paguba. Perioada grea i-a fost însă îndulcită de Maria. Cei doi s-au căsătorit și au două fetițe pe care le cresc în România.

Ioan Iftinca: Si daca imi dadeau o casa in Germania, nu ramaneam. Nu m-a tentat vreodata sa raman in strainatate. Nu-i familia, nu-i satul tau, nu ai crescut, nu ai copilarit sa stii tu zonele, tot. E frumos, Germania e frumoasa ca o tara, dar nu-i Sibiul. Nu-i Sibiul.

În România, Ioan Iftinca și-a deschis o firmă de montat pavaje. Povestea lui o aflați pe 1 Decembrie, într-o ediţie specială a Ştirilor Kanal D.

Citeste si: VIDEO| Cum vor arăta corporatiștii peste 20 de ani

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI