„S-a ascuns soarele! Mai avem 10 ore și jumătate.”

Adriana vede, în 24 de ore, toată Europa de la volan deși acum câțiva ani, când a absolvit școala sanitară acasă, la Bistrița-Năsăud, a fost convinsă că își va petrece viața ca asistentă, nu ca șofer de tir. Șansa unei vieți mai bune a descoperit-o întâmplător.   

Adriana Oltean, șofer de tir: „Mă plimbam cu soțul meu într-o zi și am văzut o școală de șoferi profesioniști. Am zis hai să vedem de ce e nevoie ca să ne apucăm de treabă. Și de-acolo a început totul.”

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO| Influencerul multimilionar Zed și iubita lui, cercetați de Poliție pentru un filmuleț postat pe TikTok

Una dintre cele mai tinere românce care conduce mașini de mare tonaj prin toată Europa 

La 30 de ani, bistrițeanca e una dintre cele mai tinere românce care conduce mașini de mare tonaj prin toată Europa. N-a rămas în România, ci s-a angajat peste hotare, unde condițiile de lucru sunt mult mai bune, spune ea, decât cele de-acasă.

Chiar dacă e departe de părinți și prieteni, nu i se face niciodată dor pentru că e în permanentă legătură cu ei pe Youtube și Instagram unde postează clipuri din viața de șofer.

„Aproape zilnic primesc mesaje de la fete spunandu-mi ca datorita mie s-au apucat si ele de aceasta meserie.”

Citeste si: Șoferii din București, primii în Europa şi pe locul 8 în lume la timp pierdut în trafic

O meserie care totuși e plină de riscuri

Adriana Oltean: „Pericole sunt la tot pasul, atât în trafic unde ne petrecem cel mai mult timp cât și și parcări, când te oprești în pauză rupt de obosit să te pui la somn, nu știi când intră hoții peste tine în cabină.”

Citeste si: Femeie din Baia Mare, spulberată pe trecerea de pietoni de un șofer! În ce stare se află victima

Din acest motiv, călătorește des alături de soțul ei. Conduc pe rând, iar întreaga oboseală le este răsplătită cu salarii la care nici nu ar putea visa în România. Cei doi tineri câștigă împreună până la 5.000 de euro pe lună.

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si